Kail Piho.Foto: Laura Oks
Talisport
29. jaanuar 2015, 07:00

Kail Piho: vorm läheb heaks!

Mullu olümpialt eemale jäänud ja tänavuse hooaja alguses taas tagasilööke kogenud kahevõistleja Kail Piho läheb MMi eel üha paremasse vormi: möödunud nädalal jõudis ta Jaapanis MK-etapil punktikohale.

Oma noorema venna Han Hendrikuga hooajaks Norras valmistunud Kail Piho oli detsembris madalseisus, sest oli hüppemäel õppinud vale tehnikat. "Korraks läksime rappa, aga saime probleemile kiirelt jälile ja nüüd liigun tõusujoones," ütles ta.

Hiljutisel Skandinaavia karikavõistluste etapil Falunis napsas Kail Piho 12. ning Sapporo MK-etapil vastavalt 23. ja 34. koha.

"Aasta lõpus tehtud analüüsist oli kasu," selgitas ta. "Mul on olnud häid hüppeid. Sapporos olid proovikatsed korralikud, võistlusel läksin juurde panema, kuid pingutasin üle."

Detsembris kurtis Kail Piho väsimust, mis kärpis suusakiirust. Nüüd on olukord parem. "Sapporos polnud mul teisel päeval kõige paremad suusad, aga suutsin pingutada ja sõitsin kuueteistkümnenda aja," lausus ta.

Reedel osaleb Kail Piho Itaalias Val di Fiemme MK-etapil, kus on kavas kolm võistlust järjest. Laupäeval on plaanis paarissprint (stardib koos Karl–August Tiirmaaga) ja pühapäeval jälle individuaalvõistlus.

"Pärast Val di Fiemme MK-etappi jääb MMini kaks ja pool nädalat," arutles Kail Piho. "Tuleb pea külm hoida ja parandada väikseid vigu, mis hüppemäel tekivad. Kui suudan neist vabaneda, tulevad paremad tulemused."

Han Hendrik Piho on aga endiselt kehvas seisus. "Han läks tagasi Trondheimi," rääkis vanem vend. "Vahepeal muutus ka tema vorm paremaks, kuid keskkonnavahetusega lõid vanad probleemid uuesti välja. Falunis on teistsugune mägi kui Trondheimis. Õnneks on MMini veel aega. Loodan, et tema vorm paraneb."