Armands Škele.Foto: Laura Oks
Korvpall
29. jaanuar 2015, 07:00

Freimanis läinud, nüüd peab Kalev/Cramo ajama mõnda aega läbi ka teise lätlase Škeleta

Nagu BC Kalev/Cramo korvpalliklubil oleks koosseisuga vähe muresid, selgus uuringu tulemusena, et lätlasest tagamängija Armands Škele on vigastanud põlvemeniskit ja ta läheb tõenäoliselt täna lõikuslauale.

Seega jääb esmaspäeval enne mängu TTÜga soojendusel põlvele liiga teinud Škele üsna pikaks ajaks mängust eemale. Kalevlased alustavad aga täna Balti liiga play-off’i ning lähevad mängule Panevežyse Lietkabelisega vastu kümne mehega.

Viimase kümne päeva jooksul on teatavasti jäädud ilma ka Rakvere Tarvasse laenule antud Reinar Hallikust ja Kaasani Unicsisse lahkunud Rolands Freimanisest. "Arvan, et oleme ka kümne mehega suutelised Panevežyst kahe mängu kokkuvõttes võitma," ütles Kalevi peatreener Alar Varrak.

Ehkki Varrak tutvus mõistagi ka Panevežyse esitustega, lausus ta murelikul häälel, et pigem tuleb tegelda oma meeskonna asjadega. Pärast Freimanise lahkumist mängiti niikuinii positsioone ümber – Erik Keedus liikus "number nelja" kohale, kus ta oli olnud ka hooaja alguses –, Škele autikukkumise järel tuli sama teha ka tagaliinis. Põhimõtteliselt on siingi juba sellest hooajast kogemus olemas, kui Rain Veidemani vigastuspausi ajal jagasid "kahe" ja "kolme" positsioonid ära Škele, Gregor Arbet ja EJ Singler. Nüüd on siis ses kolmikus lätlase asemel Veideman.

Kalevi esmane ülesanne on leida Freimanisest tühjaks jäänud kohale uus mees ning töö selles suunas käib. Kaasa arvatud selleski plaanis, et mõnda aega üleval olnud uute mängijate registreerimise keeld peaks klubi mänedžeri Kaarel Sibula sõnul lähiajal FIBA poolt maha võetama. Täpsemalt – kas see oli arusaamatus, nagu on klubi esindajad meedias rõhutanud, või on viimasel ajal mõni vaidlusalune summa tasutud – ei soovinud Sibul kommenteerida.

Mida aga kujutab endast Lietkabelis, kes kaotas Leedu liigas viimati Vilniuse Lietuvos rytasele kõigest 95:101? "Nad tegid hea mängu. Panevežys on hooaja jooksul vahetanud kõvasti mängijaid, nimekirjast on käinud läbi ligi 20 meest. Eesliiniks on neil kunagine Rocki tandem Ivan Neljubov-Egidijus Dimša, tagaliinis ülikogenud Dainius Šalenga. Tegemist on ühtlase meeskonnaga, kus seitsme mängija hooaja keskmine punktisaak vähemalt 8," tutvustas Varrak vastast.

Kalevi ja Lietkabelise mäng algab täna kell 18.30 Rocca al Mare suurhallis. Korduskohtumine peetakse 4. veebruaril Leedus, parim selgub kahe mängu punktide summas. Seetõttu on oluline võimalusel kodus suur vahe sisse teha. Teised Eesti klubid alustavad kohamängudega järgmisel nädalal.