Jõelähtme golfirada.
Spordivaria
29. jaanuar 2015, 13:15

Eestisse tuleb golfi pikkuslöögi maailmameister (1)

Esmakordselt Eesti golfiajaloos saab 1. ja 2. mail näha maailma kõige tugevamaid golfimängijaid, kes võistlevad Jõelähtme Golfikeskuses kauguslöömises. Koos amatööridega tulevad võistlema üle kahekümne elukutselise kauguslööja. 

"Long Drivers European Tour" (LDET) hooaja avaetapp toimub 10-11. aprillil Rootsi parimas golfiklubis Bro Hof Slott, mis on valitud ka maailma top100 golfiväljaku hulka. Estonian Golf & Country Club'is (EGCC) toimub hooaja teine etapp, kokku peetakse pikima golfilöögi Euroopa tuuril üheksa etappi. Lisaks Rootsile ja Eestile ka Hollandis, Sloveenias, Belgias, Itaalias, Hispaanias ning Prantsusmaal.

Jõelähtme Golfikeskuse juhataja Hanno Krossi sõnul on võistlus äärmisel vaatemänguline ning toob kindlasti Jõelähtmele palju inimesi, kes igapäevaselt pole harjunud golfivõistlusi vaatama või mängima. EGCC Stone Course'i viiendal rajal peetaval võistlusel mängitakse mees-mehe vastu, kus eelvoorudes saab edasi kaugemale löönud mängija ning võitja selgitatakse läbi kaheksandik-, veerand- ja poolfinaalide. Finaalid peetakse 2. mail laupäeva õhtul, mil kõikidel on võimalik tulla kaasa elama Eestis seninägematutele golfilöökidele, kus kaugeimad löögid ulatuvad üle 350 meetri pikkusteks.

Võistlusele saavad peale ka amatöörid ning kohalikest klubidest. Detailid kvalifitseerumiseks selguvad vaabruaris, kuid soovitame juba sisegolfis draiver kätte võtta ning harjutama hakata, et maikuu esimesel ja teisel päeval proffidega mõõtu võtta. Elukutselistel kauguslööjatel on lubatud ängida kuni 127cm pikkuste draiveritega, mis on tavadriverist natuke pikemad. Eelmise aasta võitja Joe Miller tuli ka 2014. aastal maailmameistriks ning tema pikib avalöök oli eelmisel hooajal LDET'i võistlusel 377m. Joe Millerit on esialgsetel andmetel oodata võistlema ka Jõelähtmesse.

"Me oleme Jõelähtmel korraldanud nii Euroopa Meistrivõistlusi kui ka golfiproffidele World Cup'i kvalifikatsiooni. LDET etapi korraldamine Eestis loodetavasti näitab spordihuvilistele ka seda, et golf ei ole vaid 4h 18 rada, vaid võib olla ka ühe tunni pikkune vanaisa ja lapselapse vaheline 6 rajaline golfimäng või harjutusväljakul sõpruskonnaga väike täpsus või kaugusvõistlus. Peame maikuus Jõelähtme Golfikeskuse kümnedat sünnipäeva ning on suur au jälle kord võõrustada Eestis maailma paremikku ning eriti nii huvitaval alal, mis pealtvaatajatele on erakordselt kütkestav," kommenteeris Kross.