Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
29. jaanuar 2015, 15:51

Ojamaa liitumas Piiroja Norra esiliigasse kukutanud klubiga? (1)

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henrik Ojamaa Poola portaali weszlo.com andmetel liituda Norra kõrgliigaklubiga Sarpsborg 08, mil on oma väike roll mängida ka Eesti jalgpalliajaloos – just see klubi kukutas Raio Piiroja toonase tööandja Fredrikstadi 2010. aastaks Norra esiliigasse.

2013. aasta suvel Šotimaa kõrgliigaklubist Motherwell Poola tippklubisse Varssavi Legia ostetud Ojamaa siirdus eelmisel suvel pooleaastase laenulepingu alusel tagasi Šotimaale, ent teatas eile, et lahkub Motherwellist. Šoti klubi omakorda ütles, et tegi Ojamaale parima nende võimuses oleva pakkumise, aga ründaja otsustas lahkuda.

Et Legias, kellega Ojamaa 2014 kevadel Poola meistriks tuli, talle praegu vaba kohta ei ole, on loogiline samm uus laenuleping. Weszlo.com teatas, et Ojamaa sihtkohaks on mullu Norra kõrgliigas 8. koha saanud Sarpsborg, aga ühtegi ametlikku kinnitust selle kohta hetkel pole.

Kui Ojamaa tõesti Sarpsborgiga liitub, oleks see tema karjääri kaheksas välisklubi ja seitsmes töökohaks olnud välisriik. Varem on Ojamaa kuulunud Derby County, Stafford Rangersi (Inglismaa), Aacheni Alemannia (Saksamaa), Fortuna Sittardi (Holland), Rovaniemi Palloseura (Soome), Motherwelli (Šotimaa) ja Legia (Poola) ridadesse.