Alar Varrakul tuli time-out'ide ajal pidada meestega maha tõsiseid jutuajamisi.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
29. jaanuar 2015, 20:13

REPORTAAŽ | Kalev alustas Balti liiga play-off'i 14-punktilise võiduga (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond alustas Balti liiga play-off'i 78:64 võiduga Panevežyse Lietkabelise üle. Kordusmäng peetakse tuleval nädalal Leedumaal, parim selgub kahe mängu summas.

30 esimese minuti jooksul tõrkuva mootoriga mänginud Kalev otsustas mängu saatuse 26:11 võidetud viimasel veerandajal.

Kohtumine algas raskepäraselt ja tasavägiselt. Kalevlaste visked ei tahtnud kuidagi leida teed korvi, aga õnneks ei hiilanud rünnakul ka vastased. Viieminutilise mängu järel näitas tabloo 6:7, esimese veerandaja lõpuks 17:16. Võõrustajad polnud tabanud ühtegi kolmepunktiviset.

Teine veerandaeg algas samas võtmes, kuni lõpuks sopsas Rain Veideman esimese kolmese seisuks 28:24. Ta lisas kohe pärast üleväljasoolot 2+1 punkti ja andis järgmisel rünnakul kaugviskeks korvisöödu Gregor Arbetile - 9:0 spurt ja 34:24.

Kahjuks jäi see veid hetkeliseks puhanguks. Poolaja lõpus ei suutnud Kalev kuidagi murda vastase maa-ala kaitset, mehed lihtsalt seisid, ja Lietkabelis jõudis vaheajaks järele 35:35. Veidemani arvel oli 8, Arbetil 7 punkti, vastastest mõni päev varem Leedu liigas Lietuvos rytase korvi 33 punktiga nuhelnud Evaldas Žabasel 9 silma.

Kolmas veerandaeg kujunes aga päris kurjakuulutavaks. Leedulased viskasid Kalevi 42:40 eduseisult 9 punkti järjest - 42:49. Õnneks saadi rongil sabast kinni ning Arbeti korvid algatasid omakorda väljakuperemeeste spurdi, millega jõuti kohe järele (49:49). Tänu asjatute vigade tõttu vastasele kingitud vabavisetele juhtis Lietkabelis viimaseks väikeseks vaheajaks 53:52.

Veideman ja uimasevõitu Machadot teraselt asendanud Martin Dorbek aitasid lõpuveerandi alguses Kalevi uuesti ette. Erik Keedus kaotas küll kaks korda palli, aga sama tegid õnneks ka vastased ning Elegar korvi alt ja Veideman kolmesega tegid 36. minutil seisuks 65:57. Jätkasid Machado ja Keedus ning minut hiljem näitas tabloo 69:59. Kristjan Kitsing sai veel kolmesega käe valgeks ja lõpus näitas oma parimat ka Machado.

Kalevil jõudis korgu algviisik kahekohalise arvu punktideni, edukamatena Veideman ja Arbet 14.

Pühapäeval võtab Kalev Ühisliigas vastu Nižni Novgorodi.