Roland Lessing. Foto: Aldo Luud
Talisport
30. jaanuar 2015, 07:00

Lessing jõudis esikümnesse, Gaimi hooaeg ilmselt läbi (4)

Kui kolmapäeval Otepääl alanud laskesuusatamise EMil avasid eestlased tänu Rene Zahkna hõbedale meesjuunioride tavadistantsil medaliarve, siis eilne täiskasvanute esimene võistluspäev oli märksa neutraalsem. Roland Lessing sai meeste 20 km tavadistantsil 10. koha ja Darja Jurlova tuli naiste 15 km sõidus 12. positsioonile.

Rasketes oludes neli möödalasku teinud Lessingule said saatuslikuks kaks püstitiiru, kus ta jättis mõlemal korral üles kaks märki.

"Paremini ei saanud täna hakkama. Püsti oli suhteliselt ebameeldiv lasta, pealegi ei saanud ma sobivaid märke valida, need olid juba kinni," rääkis ta pärast finišit. Lõpuks kaotas ta kahe trahviminutiga pääsenud võitjale Aleksei Volkovile Venemaalt 3.35,1. Teistest eestlastest oli Kalev Ermits 14., Martin Remmelg 33. ja Indrek Tobreluts 42.

Ilma absoluutsete maailma tippude osalemiseta pole põhjust rõõmust lakke hüpata, aga vähemalt 22aastase Jurlova esitus oli naiste seas igal juhul kiiduväärt. Tugeva tuulega toimunud võistlusel olid laskmisega hädas sisuliselt kõik naised ja nii ei kukutanud Jurlovat võistlejaterivi taha ka seitse trahviminutit.

Kadri Lehtla lõpetas 18. kohaga, Kristel Viigipuu oli 23., aga paarinädalaselt võistluspausilt naasnud Grete Gaim oli kaheksa möödalasu juures alles 42. Pärast finišit teatas ta, et sel hooajal enam kehva vormi tõttu starti ei tule.

"Pean treeneritega läbi arutama, aga minu peas on otsus juba tehtud ja lõplik sõna jääbki mulle. Treenisin pikka aega liiga tugevalt ja lõpuks sai saatuslikuks paari nädala tagune viirushaigus. Pole veel plaane teinud, kas ja mida tuleval hooajal muuta," selgitas 21aastane Gaim.