Foto: AFP
Korvpall
31. jaanuar 2015, 07:00

Nižni Novgorod Tallinnas – seda satsi peab vaatama tulema!

Korvpalli Ühisliigas võõrustab BC Kalev/Cramo homme kell 17 Rocca al Mares Nižni Novgorodi. Tänavu Euroliigas debüteerinud meeskond on juba kõvasti laineid löönud: eelmisel nädalal alistati Istanbuli Anadolu Efes 109:90, üleeile võideldi täiseduga jätkava Moskva CSKA vastu välja lisaaeg.

Mis on edu saladus? Kui Nižni jõudis eelmisel hooajal VTB Ühisliiga finaali, üllatas see paljusid. Sama ootamatu oli peatreener Zoran Lukici lahkumine pärast edukat hooaega. Järgmist juhendajat ootasid ees suured saapad, pakkumise julges vastu võtta lätlane Ainars Bagatskis . Ja ta on saanud hakkama.

Nižni viskas Efese vastu poolajaga 65 (!) punkti ja Türgi klubi peatreener Dušan Ivkovic pidi tõdema: "Ma ei suuda oma karjäärist midagi taolist meenutada, peame toimunut tõsiselt analüüsima." Kui Ivkovic pole Euroopa korvpallis midagi näinud, pole seda ilmselt olemas.

Kuhu jäi kuulus Ivkovici sein? Nižni mängujuht Taylor Rochestie mängis tsenter Artjom Parahhovskiga nii ideaalseid pick’n’roll’e, et jõudis Euroliiga vahegruppide rekordi, 15 korvisööduni. Lisaks on sama kõvad tegijad veel Tarence Kinsey ja Trey Thompkins. Nelik viskas nii Efese kui ka CSKA vastu kamba peale kokku üle 80 punkti.

Vene meedia rõhutab, et Nižni mängijate arengut hooaja jooksul on lihtsalt lust jälgida. Iga mäng lisab kogemusi, enesekindlust ja meisterlikkust, mis kasvavad muinasjutulise kiirusega. On uskumatu, et viimastes mängudes korvi all täielikult domineerinud valgevenelane Parahhovski – kelle Eesti koondis poolteist aastat tagasi rajalt maha võttis – teeb Euro-liigas debüüti.

Ja kuidas saadakse nii heaks? Kaotusi ei põeta ning võitude korral ei tõusta pilvedesse. "Okei, tubli võit, aga täna oli hetki, kui mängisime kaitses kohutavalt. Homme kell 7 on trenn," teatas Bagatskis pärast Efesele 109 punkti ladumist.