Andres SõberFoto: MATI HIIS
Korvpall
31. jaanuar 2015, 10:10

Andres Sõber pärast võitu Pärnu üle: meil olid pinged maas, samas kui neid see ahistas (1)

Esmakordselt sel hooajal  sai Rakvere Tarvas jagu KK Pärnust ning tegi seda võõral väljakul veenvalt 91:73 (53:42). Pärnu on langenud nüüd Valga selja taha kuuendaks, Tarvas on kindlalt neljas.

Sel hooajal olid meeskonnad varem omavahel kohtunud kahel korral ja mõlemas suureskoorilises mängus olid peale jäänud pärnakad, visates mõlemal korral üle 90 punkti. Samas oli Pärnu jaanuaris teeninud viis kaotuspunkti järjest ja langenud paremustabelis kuuendaks. Tarvas oli nädala jooksul kaotanud küll TYCO Raplale 80:84 ja võitnud Audentest 92:79, pisut varem alistati Valga 97:85.

Eilses mängus oli avaveerand võrdne, kuid tänu suurepärasele tabavusele (66,7 % avapoolajal) litsus Tarvas poolajaks ette 53:32. Ka laud selgelt poolajaks Tarva kasuks 16-10. Reinar Hallik oli kogunud juba 17 punkti (3p 4/3), Branis Raley-Ross 16+4+4 ja Juris Umbraško 13 p (3p 3/3).

Sõber: vastane oli sandis seisus

Pärnu proovis kaitses erinevat moodi, kuid ei õnnestunud selles täna kuidagi. "Meil on kaitses probleeme, reas viimastes mängudes. Oleme proovinud uusi asju, aga mainiksin eeskätt üksteisemõistmist kaitses, mis on praegu kehv,“ tõdes KK Pärnu peatreener Heikko Rannula Delfi TV-le.

Ometi, pärast Robert Valge üht ning Sandis Silavski kaht kaugviset nihkus Pärnu peaaegu järele – 69:72, lõpuni jäi siis 6 minutit. Seejärel oli Siim Lauri kord. "Tema tegi meie raske hetke kergemaks. Muidu aga ma kedagi eraldi välja tuua ei sooviks,“ sõnas kergendatud olekuga Tarva juhendaja Andres Sõber, kes muu hulgas tõi välja ka Pärnu närvilise oleku – olid nad ju pärast kolme kaotatud mängu valmis jõuga seda mängu endale kallutama.

Rannula: meie meeste klapp on kehv

Lõpp kuulus Tarvale, kel oli rauget meelt olukorrad kiirustamata lõpuni mängida. Pärast Umbraško kolmest 4.20 enne lõppu kadus justkui Pärnu reaalne lootus – Tarvas vedas 80:71. Enam polnud jõudu uuesti järgi ronida, ka rünnakujoonis lagunes.

"Olime nagu rohke valmis selleks mänguks,“ ütles Sõber. „See, mille pealt Pärnu tänasele mängule tuli, mängis suuresti trumbid meile kätte. Meil olid pinged maas, samas kui neid see ahistas. Ka meie põhitegijail tuli teisel poolajal väsimus peale, aga usk, et võidame, püsis koguaeg.“

Rannula omalt poolt: „Tegime jõulude järel üksjagu füüsilist põhja. Nüüd juba ongi meestel füüsis hea ja neil nädalail ootaks juba ka mängulist värskust ja vormi, aga seda veel ei ole... Klapp on kehva. Aga paanikaks põhjust veel ei ole, ma tean, kust meil logiseb.“

Kolmelt musketärilt 74 punkti

Andres Sõber tunnistas veel, et pühapäeval saabub Rakverre taas üks uus mees. „Tema on lubanud juba kaks korda tulla, loodame, et nüüd saab pärale.“ Jäi lisamata, et lisaks vigastatud Mario Paistele puudus täna Tarva poolelt ka David Haughton. Üsna vähe sekkus mängu ka nigelas vormis Martin Jurtom.

Tarvas peremehetses täielikult lauas – 38-20, pallikaotusi Tarval 18, Pärnul 10. Kahesed 60 vs 51 % Tarvale, kolmesed 46 vs 30 % Tarvale ning vv 67 vs 83 % samuti Tarvale.

Ross tõi 29+7+6 (visked 20/10), Reinar Hallik 22+5+3 (12/6 ja vv 7/7), Juris Umbraško 23+11+2 (13/9), Robert Peterosn lisas kuus silma. Pärnu poolel tõi Sandis Silavs 25+3+5 (18/7), Ronaldas Rutkauskas 19+9lp, Silver Leppik lisas 9, Robert Valge 7 p.