Darja Jurlova 7,5 km sprindidistantsil.Foto: ALDO LUUD
Talisport
31. jaanuar 2015, 13:56

LASKESUUSATAMISE EM OTEPÄÄL | Suvel kahel operatsioonil käinud Darja Jurlova on jõudnud hüvasse vormi (2)

Laskesuusataja Darja Jurlova tegi Otepääl peetaval EMil teise korraliku esituse, kui sai tänases sprindis kahe trahviringi juures 19. koha. Pärast pikka aega vaevanud terviseprobleeme on ta tiitlivõistluste ajaks saavutanud üpris lootustandva vormi.

"Suvel olin kaks kuud haige ja käisin kahel operatsioonil. Ühel korral lõigati mandleid ja teise jätaks enda teada. Ütleme nii, et parandasin tervist, iluoperatsioon see polnud. Ettevalmistust alustasin alles augustis ja lumele läksin oktoobris. Teisest küljest - puhkama peab ka ja suutsin vormi tiitlivõistlusteks ajastada," rääkis ta pärast finišisse jõudmist.

Tänase võistluse kahe möödalasuga ta loomulikult rahule ei jäänud. "Puhtalt oma vead olid täna laskmisel. Polnud nii kõva tuul kui neljapäeval, aga tegin hoolimata sellest vigu. Võib-olla oli väike pinge sees," ütles 22aastane Jurlova.

Puhas sõiduaeg oli tal samas Eesti naiste kohta üllatavalt hea. Kõige kiiremini raja läbinud venelannale Jekaterina Šumilovale jäi ta alla 22,3 sekundiga ja oli sellega paremuselt kümnes. "Sõita jõudsin päris hästi. Kindlasti aitas ka see, et on kodune rada. Kui tiirus ei tule välja, tuleb kiiresti sõita. Praegu on enesetunne hea, midagi ei valuta, saab liikuda küll," hindas Jurlova oma kiirust.

Neljapäevasel tavadistantsil teenis ta hoolimata seitsmest trahviminutist 12. koha.