Serena Williams näitas taaskord Maria Šarapovale koha kätte ja võitis karjääri 19. Suure slämmi tiitliFoto: Rob Griffith
Tennis
31. jaanuar 2015, 13:50

Karjääri 19. Suure slämmi tiitli võitnud Serena Williams: tennisemänguga alustades polnud mul midagi muud peale palli, reketi ja lootuse (6)

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste võitjaks kroonitud Serena Williams tunnustas oma finaalvastast Maria Šarapovat ning nentis, et karjääri alustades poleks ta 19 Suure slämmi tiitlist (just sellise tähiseni ta tänase võiduga jõudis) osanud isegi mitte unistada.

"Pean Mariat õnnitlema, ta tegi suurepärase mängu ja surus mind korralikult. Ta mängis lihtsalt hiilgavalt ja tegi sellest finaalist võimsa etenduse mitte üksnes fännide, vaid kogu naiste tennise jaoks. Mul oli tõeline au temaga finaalis mängida," tunnustas Šarapova üle 16. järjestiku matšivõidu teeninud Williams esmalt vastast ning jätkas:

"Ma ei kasvanud üles suures rikkuses, kuid minu perekond oli rikas teises tähenduses - hingestatuse ja toetamise tähenduses. Seista siin 19 Suure slämmi turniiri võitjana [rohkem (22) on suutnud vaid Steffi Graf - toim] on midagi sellist, mida ma poleks osanud kunagi arvata, et juhtub."

"Läksin nooruses väljakule palli, reketi ja lootusega ning see oligi kõik, mis mul oli. Ja olgu see inspiratsiooniks ka kõigile neile, kes tahavad saada parimaks - sa saadki selleks, kui ei anna kunagi alla!"

Maria Šarapova pidi loomulikult samuti Williamsit tunnustama: "Tahan õnnitleda Serenat, kes tegi ajalugi ja mängis oma parimat tennist. On au tema vastu mängida."

"Ma ei ole teda juba kaua aega võita suutnud [viimati alistas venelanna Williamsi 11 aastat tagasi - toim], kuid alati, kui olen temaga mänginud, on ta olnud parim ja alati on suurepärane mängida parima vastu."

"Ma andsin tänagi endast kõik, kuid sellest ei piisanud," nentis Šarapova lõpetuseks.