Marko LelovVideo: Viljar Voog
Jalgpall
31. jaanuar 2015, 20:10

ÕHTULEHE VIDEO | Pärnu peatreener Marko Lelov: "Levadia, Flora ja Kalju on meist mitu astet kõrgemal."

Marko Lelov on Pärnu Linnameeskonna peatreener olnud vaid kuu ja käed-jalad on tal tööd täis: "Väga palju on poistele anda. Rõõm, et nad tahavad seda rasket tööd teha ja on õppimisvõimelised."

Mille kallal ka ise Pärnust pärit Lelov kuu aega enne uue liigahooaja algust rügab? "Suurem töö käib praegu, et me oleks positsiooniliselt paigas ja saaksime kaitseülesanded korda, et sinna peale ehitada ründemängu," räägib treener. "Aga eks ta ole ameerika mäed – kord on parem päev, kord kehvem."

Ka U19 koondise peatreeneriametit pidav Lelov on Pärnu mehed pannud tööle peaaegu profirütmis: trenni tehakse iga päev, tõsi, vaid üks kord. "Vahe on ainult selles, kui palju mängijad on tööga hõivatud ja kas nad jõuavad õhtul kell 7 trennis 100 protsenti anda. Seda me neilt nõuame," selgitab ta filosoofiat.

Täna kohtusid pärnakad halliturniiri raames teise meistriliiga uustulnuka Viljandi Tulevikuga. Mäng võideti Taavi Lauritsa väravast 1:0. Seni pole hooajaeelsetes matšides ühtegi ületamatut takistust kohatud, ent Eesti suurklubidega pole ka mängitud.

"Kindlasti oleks vaja mõnda šokkmängu," hindab Lelov, et mängijatele kuluks ära endast kõvasti tugevama meeskonnaga pusimine. "Levadia, Flora ja Kalju on meist ikka mitu astet kõrgemal, aga me teeme kõik, et jõuda nendele kandadele," seab peatreener sihte.