Novak Djokovic jäi viiendat korda Austraalia lahtistel löömatuksFoto: Vincent Thian
Tennis
1. veebruar 2015, 14:45

GALERII: Novak Djokovic lömastas neljandas setis Andy Murray ning krooniti taaskord Austraalia lahtiste võitjaks (2)

Maailma esireket Novak Djokovic näitas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste finaalis võimu, kui alistas šotlase Andy Murray 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0. Kui esimene ja teine sett olid kestnud vastavalt 72 ja 80 minutit, siis kolmandas setis kulus Djokovicil oma paremuse maksma panemiseks 39 ja neljandas setis vaid 28 minutit.

Tänane triumf oli Djokovicile karjääri viiendaks Australian Openi võiduks, eelmised tulid aastatel 2008, 2011, 2012 ja 2013. Suure slämmi tiitleid kokku on serblasel nüüd aga kotis kaheksa.

"Tänan esmalt oma perekonda ja lähedasi - ilma teie abita poleks see olnud võimalik," rääkis Djokovic mängu järel. "Ning muidugi fännid - teid käis siin rekordilised 733 000 ning Australian Open on kahtlusteta üheks maailma kõige märkimisväärsemaks spordivõistluseks. Mul on suur au seista siin kui viiekordne võitja."

Ning omal kombel lohutas Djokovic ka finaalis kaotanud Murray'd: "Tahan õnnitleda sind ja Kimi [Murray elukaaslane Kim Sears - toim] kihluse puhul ning soovin teile imelist pulma ja palju lapsi!"

Statistika (Djokovic vs Murray)