Petter NorthugFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
1. veebruar 2015, 21:02

SELGUS MAJAS: Norrat esindavad MMi sprindis mõlemad Northugid

Norras furoori tekitanud situatsioon, kumb vendadest Northugidest pääseb Falunis toimuval MMil sprindikoondisesse, on saanud lahenduse. Pärast Roroses toimunud meistrivõistlusi võeti vastu otsus - nii Tomas kui Petter on trollidemaa esindamist väärt!

Spetsiaalselt sprindikoondisesse pääsemise nimel mäestikulaagri pooleli jätnud Petter Northug jäi klassikasprindis kuuendaks. Noorem vend Tomas, kes võitis hiljuti Otepääl toimunud MK-etapi, kukkus finaalis ning jäi viiendaks.

Kui Petter Northugil oli kindlam šanss sprindikoondisesse pääseda, siis nüüd otsustati ka noorema venna Tomase kasuks.  "Tomas on meid viimastel nädalatel üllatanud ning väärib kohta koondises," sõnas koondise peatreener Vidar Løfshus NRK-le. 

Lisaks Northugidele saavad MMi klassikasprindis osaleda Ola Vigen Hattestad ja Eirik Brandsdal, varumeheks on kodustel meistrivõistlustel hõbemedali teeninud Sondre Turvoll Fossli. Välistatud pole ka võimalus, et vennad Northugid on Norra esindustiim ka vabatehnika sprinditeates. 

Falunisse sõitvasse Norra naiste sprindikoondisesse kuuluvad Marit Björgen, Celine Brun-Lie, Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Ostberg.