Alar Varrak sai treenerikarjääri ilmselt parima võidu.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
1. veebruar 2015, 19:40

Alar Varrak: "Supermäng, supertöö!"

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak hoidis pärast Nižni Novgorodi üle saadud 110:76 võitu mõnda aega emotsioone tagasi, aga tõmbas siis näo laiale naerule: "Supermäng, supertöö!"

Varrak rääkis neljapäeval pärast Balti liigas Panevežyse üle saadud võitu kordusmängu poole vaadates, et kõik sõltub sellest, kumb saab mängu enda kontrolli alla - kui saavad leedulased, ei pruugi 14-punktilisest edust piisata. "Täna nägime, et kui kontrollime tempot ja rütmi, on võimalik saada ka Euroliiga TOP 16 meeskonna vastu pluss 30," resümeeris Varrak.

"Esimene asi oli see, et saime oma kaitse pidama. Selle pealt oli võimalik saada ka rünnakuid kiiremalt jooksma. Mõlema poole visete arv oli suur. Näib, et vorm on tõusuteel, sest mis nii viga mängida, kui pall sisse kukub!"

Kalevi kolmepunktivisete tabavus oli 56 protsenti, kusjuures põhisnaiprid Gregor Arbet (10/7), Rain Veideman (4/3) ja EJ Singler (3/2) said kolme peale kokku selle näitaja suisa üle 70!

Kalevi taktika oli vastase mängujuhist liidri Taylor Rochestie pidurdamine kahe mehega, kus võimalik. "Gregor tegutses individuaalselt tema vastu hästi, aga võistkond tervikuna samuti. Sundisime Rochestiet palli ära söötma," nentis Varrak rahulolevalt.

Tubli partii esitasid vahetusmehed Kristjan Kitsing ja Mindaugas Kupšas, kes kindlustasid koos Frank Elegariga korvialust.

Kolmapäeval peab Kalev Panevežyses Balti liiga play-off'i esimese ringi kordusmängu. Ega Varrak karda, et hoolealused nüüd pilvedesse tõusevad? "Mis siin tõusta - nagu kehvemini mängime, kaotame Jurmalale ja Pärnule," manitses pealik.