Mikk Pahapill.Foto: Arno Saar
Kergejõustik
2. veebruar 2015, 07:00

Pahapill ja Jõeväli püüavad EMi piletit

Reedel ja laupäeval Tallinnas seitsmevõistluses EMi pääset jahtivad Mikk Pahapill ja Kaarel Jõeväli panid end enne tähtsat etteastet üksikaladel proovile.

2009. aasta sise-EMi kullamees Pahapill jooksis Eesti klubide karikavõistlustel 60 m 7,42ga ja ületas teivashüppes 4.70.

"60 meetrit oli aeglane, ühe kümnendiku pidanuks kindlasti kiirem olema," arutles Remigija Nazaroviene õpilane. "Esimesed kolm sammu olid head, siis tõmbas kinni. Arvan, et teivashüppes jooksin väledamalt."

Teivashüppega jäi Pahapill rahule. "Praeguse vormiga on võimalik kõrgele hüpata," kinnitas ta. "Ettevalmistus algas hiljem, suvise MMi nimel tuli korrektiive teha, talvel peab targalt võistlema."

Jõeväli napsas tõkkesprindis 8,21ga alavõidu, kaugushüppes sai ta kirja 7.20 ja 4 x 200 m jooksus krooniti ta Audentese meeskonnas karikavõitjaks. "Treeningu mõttes oli kasulik alasid proovida," ütles samuti Nazarovienė juhendamisel treeniv Jõeväli. "Enne mitmevõistlust on seis okei – hüpped lubasid rohkemat, kuid muretsemiseks põhjust pole."

Mullu kogus Jõeväli seitsmevõistluses 5853 punkti. "See tulemus tasub kindlasti ületada. EMile pääsemine on suur eesmärk. Kõige olulisem, et olen terve!"