New England Patriots alistas Super Bowlil 28:24 tiitlikaitsja Seattle Seahawksi.Foto: LUCY NICHOLSON
NFL ameerika jalgpalli liiga
2. veebruar 2015, 05:45

VIDEO ja GALERII: Super Bowlil mängis tiitlikaitsja võidu 20 sekundit enne lõppu jabura manöövriga maha (3)

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL finaalmatši Super Bowli võitis New England Patriots, kes alistas 28:24 tiitlikaitsja Seattle Seahawksi, kes oli võidule väga lähedal, ent sai 20 sekku hakkama jabura ja saatusliku manöövriga.

Esimene poolaeg lõppes 14:14 viigiga ja teisel asus Seahawks 24:14 juhtima, ent legendaarne mängujuht Tom Brady orkestreeris kaks touchdown’iga päädinud rünnakut, mille tulemusel asus Patriots kaks minutit enne kohtumiselõppu 28:24 juhtima.

Tiitlikaitsja Seahawksil oli võimalus vastata ja paistis, et nad saavadki hakkama, kui Jermaine Kearse püüdis palli imelisel moel kinni ja andis meeskonnale oivalise võimaluse skoorida touchdown, mis üpris kindlasti kohtumise võidu taganuks.

Esimese katsega viidi pall väravaalast pooleteise jardi kaugusele, aga teisel katsel 20 sekundit enne mänguaja täitumist otsustas Seahawksi mängujuht Russell Wilson mingil põhjusel palli sööta, mis kätkeb väravaala lähistel alati suuremat riski, kui palli kandjale ulatamine. Jabur manööver maksiski kätte – Patriots lõikaski söödu vahelt ja Seahawksi lips oli läbi.

Pingete maandamiseks organiseeris Seahawks allesjäänud sekundite jooksul veel kakluse, mis ei muutnud aga midagi. Patriots võitis oma ajaloo neljanda Super Bowli (eelmised 2001, 2003, 2004), mis kõik on tulnud peatreeneri Bill Belichicki juhtimisel. Sellega tõusis Belichick ühele pulgale senisele NFLi rekordiomaniku Chuck Nolliga.

Kohtumise kõige kasulikumaks mängijaks tunnistatud Brady’st (passivas kaks vahelt lõigatud söötu, aga aktivas neli touchdown’i toonud söötu) sai Joe Montana ja Terry Bradshaw kõrval NFLi ajaloo kolmas mängujuht, kes võitnud neli Super Bowli.

Uus NFLi hooaeg algab septembris.

Vaata tänase Super Bowli parimaid tipphetki siit.