Marko Kaljuveer laskesuusatamise EMi jälgimas.Foto: ALDO LUUD
Talisport
2. veebruar 2015, 14:23

LASKESUUSATAMISE EM OTEPÄÄL | Pealtvaataja rollis Marko Kaljuveer: olen nagu talli jäetud traavihobune (34)

Nädalavahetusel oli Otepääl peetaval laskesuusatamise EMil võrreldes argipäevadega hoopis rohkem pealtvaatajaid ja muuhulgas oli tribüünil ka endine ERRi sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer.

Kui aasta tagasi oli ta teel Sotši olümpiamängudele, kus kommenteeris ETVs koos Margus Aderiga laskesuusatamise võistlusi, siis nüüd võib tema kohta öelda lihtne fänn. „Ala on mul ikka hinges. Tribüünil on loomulikult hoopis teistmoodi olla kui otseeetris. Pole ju sellist pinget nagu kommenteerimisel, saan nautida melu ja rääkida sõpradega. Aga teisest küljest olen mõnes mõttes nagu talli jäetud traavihobune, kes tahaks laskmise ajal karjuda," räägib ta.

EMil kommenteeris koos endise laskesuusakoondislase Aderiga ETV ülekandeid Lembitu Kuuse ja sama tandem tegutseb ka märtsi alguses Soomes Kontiolahtis peetaval EMil. „Marguse jaoks on see kahtlemata uus kogemus. Tegime temaga pikka aega koostööd ja olime nagu kokku kasvanud. Aga Lembitu on nii kogenud tegija, et ta saab igal juhul hästi hakkama," on Kaljuveer kindel.

Tööalaselt on Kaljuveer paar nädalat olnud Eesti golfiliidu president. „Olen põnevil. Pisut olen saanud juba sisse elada, näiteks käisin hiljuti kultuuriministeeriumis alade rahastamist arutamas. Eesti olümpiakomiteega on plaanis sama jutuajamine. Kui golfile – olümpiaalale – pole 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudeks ühtegi senti ette nähtud, siis on kurb. Jah, võin öelda, et olen EOK peale pahane. Muidugi tean, et eestlastel on olümpiale ülimalt raske saada, aga töö selle nimel käib."

Paljud, kes on kandideerinud spordialaliitude juhtideks, on esimese asjana lubanud ala rahakotti paisutada. Kaljuveer hoiab seevastu madalamat profiili. „Mina ei luba selles osas midagi. Ma ei läinud golfiliitu niisama pastakat keerutama, aga selliseid asju on mul ilma garantiideta raske lubada. Kuigi harrastajaid on golfil Eestis palju, siis kokkuvõttes on ala ikkagi väga noor ja ülesehitamistööd tuleb palju-palju ära teha," selgitab ta.