Vjatšeslav Zahovaiko esindas 2012. aasta lõpust saadik Sillamäe Kalevit, kust aga enne aastavahetust lahkus.Foto: TEET MALSROOS
Jalgpall
2. veebruar 2015, 17:12

Rooba salarelv selgunud - Paidega liitumist kaalub Vjatšeslav Zahovaiko (1)

Kui Paide Linnameeskonna peatreener Meelis Rooba paar nädalat tagasi oma uuest, "lööb hooajal vähemalt 15 väravat" ründerelvast rääkis, jättis ta jalgpalluri nime enda teada. Nüüdseks on ilmnenud, et Rooba loodab Paide ridadesse meelitada kogenud Vjatšeslav Zahovaiko.

2012. aasta sügisest Sillamäe Kalevis mänginud ja seal kahel eelmisel Eesti meistrivõistlustel pronks- ja hõbemedali võitnud Zahovaiko lahkus klubist enne aastavahetust ning kaalub nüüd, kas karjäärile joon alla tõmmata või liituda Paide meeskonnaga.

"Hoian end Paidega trenni tehes vormis ja ei välista, et hakkan nende eest ka meistriliigas mängima, aga tean, et tee sinnani on väga raske. Praegu olen trennis kõige nõrgema füüsisega mees," räägib 2014. aasta kevadel põlve ristsidemed rebestanud Zahovaiko. "Põlv läheb iga trenniga paremaks ja üldine olukord vaikselt ülesmäge, aga kokkuvõttes kulub ikka veel aega, et traumast lõplikult üle saada."

Zahovaiko selgitab, et pole veel selgusele jõudnud, kas soovib jätkata jalgpalli mängimisega või keskenduda muudele tegevustele. Näiteks praegu on ta ametis külmravi maaletoomise ja süsinikkiust jalgpallikaitsmete valmistamisega.

Zahovaiko ei soovi täpsustada, miks lõppes töösuhe Sillamäega, kus ta 2014. aasta teises pooles vigastust ravides peatreener Sergei Frantsevi abilisena töötas ja algsete juttude kohaselt ka 2015 samas rollis jätkama pidanuks. "Seal läksid asjad nihu. Jalgpall on vahel reetlik ja suusõnalised kokkulepped ei pruugi pidada."

Kui Zahovaiko Paide meeskonnaga liituda otsustab, siis paradoksaalsel kohtuvad järvalased 7. märtsil hooaja avavooru matšis just Sillamäega.