Ekvatoriaal-Guinea - Tuneesia mängu ametlik protokollFoto: Ekraanitõmmis
Jalgpall
2. veebruar 2015, 19:41

FOTOUUDIS: kui uskuda ametlikke protokolle, osaleb Aafrika meistrivõistlustel ka üks Eesti esiliiga mängija (1)

Kuigi hetkel Ekvatoriaal-Guineas toimuvatel Aafrika jalgpallimeistrivõistlustel ühtegi Eesti liigas mängivat pallurit de facto osalemas ei ole - kõige lähemale sellele jõudis Nõmme Kalju kongolasest ääreründaja Allan Kimbaloula, kelle lootustele tõmbas aga kriipsu peale vigastus - siis ametlike protokollide järgi on küll: nimelt ilutseb peoperemeeste koondise kaitsemängija Daniel Vasquez Evuy nime taga mingil põhjusel "Tallinna Kalev" - ometi lahkus ta Eestist juba enam kui aasta tagasi!

Nimelt pallis 29-aastane Evuy Kalevi ridades 2013. aastal, esindades meeskonda kokku 31 mängus, kuid tolle hooaja järel pühkis ta Maarjamaa tolmu jalagadelt. Kalevist lahkumise järel oli ta terve eelmise aasta klubita, kuid pärast käesolevat finaalturniiri peaks ta liituma kodumaa meeskonna Leones Vegetarianosega.

Ometi on alagrupiturniiri viimases voorus (2:0 võit Gaboni üle) täismängu kirja saanud Evuy CAFi ametlikes paberites endiselt kalevlane ning nähtavasti on sellest johtuvalt ka näiteks BBC ülevaadetes märgitud meest kui Eesti liiga mängijat.