Andre SchürrleFoto: Tim Ireland
Jalgpall
2. veebruar 2015, 20:51

Londoni Chelsea tegus päev: Saksamaa äss müüdi, Kolumbia äss osteti

Euroopa suuremates jalgpalliliigades (v.a Hispaanias, kus üleminekuaken on juba sulgunud) on täna viimane päev, kui saab osta-müüa-laenata (mängijaid, mõistagi). Kuigi võrreldes eelmiste aastatega on "liiklus" seni olnud üsna napp, on vormistatud ka kaks tõeliselt märkimisväärset üleminekut ning need mõlemad on seotud Londoni Chelseaga.

Nii müüs Chelsea esmalt 29,17 miljoni euro eest Wolfsburgi Saksamaa koondise ääremängija Andre Schürrle, hankides aga kohe samale kohale Kolumbia internatsionaali Juan Cuadrado, kelle eest käidi Fiorentinale välja 30,9 miljonit eurot. Lisaks rahale laenas Chelsea itaallastele Mohamed Salahi.

Schürrle liitus Chelseaga 2013.a suvel ning lõi meeskonnas veedetud aja jooksul 14 väravat. Jose Mourinho plaanidesse ta aga viimasel ajal enam eriti ei mahtunud ning nii oli sakslase lahkumine suhteliselt loogiline.

26-aastane Juan Cuadrado oli suvisel MMil üks Kolumbia koondise säravaimatest mängijatest. Fiorentinaga liitus ta 2012.a suvel, 85-s klubi eest peetud mängus lõi ta kokku 20 väravat.