Foto: ALDO LUUD
Talisport
3. veebruar 2015, 07:00

Tomingase ja Zahkna seis on kaks nädalat enne MMi kahtlane (1)

Otepääl peetava laskesuusatamise-EMi eelviimasel võistluspäeval pidi Eesti juunioride sega­teatekoondis (Meril Beilmann, Tuuli Tomingas, Johan Talihärm, Rene Zahkna) leppima viienda kohaga. Eelmisel aastal saadi sama koosseisuga pronksmedal, nüüd jäi autasust puudu ligi neli minutit.

Kui EM on juunioride jaoks läbi, siis kahe nädala pärast algab juba uus tiitlivõistlus – noorte- ja juunioride-MM Valgevenes Raubitšis. Zahkna läheb Otepäält võidetud kahe hõbemedaliga MMile kahtlemata ühe soosikuna. Tema sõnul seal konkurentides suuri erinevusi pole, kõige kõvem lisanduja on mitme­kordne juunioride maailmameister Sean Doherty USAst.

"Loodan, et mingi vorm jääb ikkagi alles, kuigi Otepääl läks mul ajapikku järjest raskemaks. Talve alguses olin paremas sõidu­vormis kui nüüd," ütles Zahkna.

Eelmisel aastal koos Zahknaga juunioride Euroopa meistriks tulnud Tomingas sai Otepääl tava­distantsil 8. koha, aga sprindis ja jälitussõidus põrus sootuks. "Mul on püstilaskmine täiesti käest ära läinud. Kaks nädalat ei jätnud ma treeningutel püstiasendis ühtegi märki üles, nüüd olen augus," oli ta pettunud.

Juunioride treeneri Tõnu Pääsukese hinnangul ei peaks Tomingase pärast siiski muretsema. "Tema sõiduvorm läheb aina paremaks ja alguses tekibki laskmisega probleeme. Rene vorm on aga järjest alla läinud, loodame, et MMiks jääb midagi alles."