Anastassia Kovalenko 2015. aasta võistlustsikkel Moto2 MM-sarjas.Foto: Juha Harju
Auto-Moto uudised
3. veebruar 2015, 11:20

Helsingi motomessil esitleti Anastassia Kovalenko uut võistlustsiklit (5)

Nädalavahetusel Helsingis toimunud suure motomessi raames oli esindatud Kallio Racing Team, kus sõidab eelmise aasta Eesti parim naismotosportlane Anastassia Kovaleko.

Kallio Racing Team pani välja uued võistlusrattad ja -kombinesoonid, samuti tutvustati tiimi 2015 hooaja sõitjaid, kes võtavad osa nii Euroopa meistrivõistlustelt kui ka Soome ja Eesti meistrivõistluste etappidest. Igale sõitjale on tiim valmis ehitanud Yamaha R6 võistlusmootorratta ja kogu disain on sini-must-valgetes värvides.

Messile oli kohale tulnud ja kommentaare andnud tiimi mänedžer Mika Kallio, kes ise sõidab maailmameistrivõistlustel Moto2 sarjas. "Mootorrataste ehitamine ja ettevalmistus oli väga põhjalik, millest püüdsin osa võtta ka mina ise, jagades nõuandeid," rääkis Mika Kallio. "Jõuda maailma tasemele võistlema pole sugugi lihtne teekond, mistõttu minu eesmärgiks on aidata noori ja andekaid sõitjaid ja viia nad kõrgemale tasemele. Usun, et sel hooajal saavad Kallio tiimi sõitjad oma sõiduoskusi parandada ja loodan, et need tingimused, mis minu tiim neile pakub, aitab neil kunagi tulevikus asendada mind Moto2 klassis, kui oma võistluskärjääri lõpetan. Mul on hea meel, et minu tiimis sõidab ka Eesti sõitja Anastassia, kes hakkab esimese naissõitjana tiimi esindama rahvusvahelisel tasemel", lisab Mika.

"Eelmisel aastal arenesin väga palju just tänu Kallio racing tiimi professionaalsele toetusele ja tööle. Usun, et uus võistlusratas, mis selleks hooajaks on ehitatud, sobib mu sõidustiiliga veel paremini kui eelmisel hooajal ja seega olen võimeline oma sõidukiirust veelgi arendama. Kindlasti aitab Kallio tiimi panus mind Euroopa juunioride sarjas võistlemisel," lisas messil osalenud Kovalenko, kes osaleb ainsa Põhjamaadest pärit naisvõistlejana Women's European Cup'il.