Rene Zahkna.Foto: ALDO LUUD
Talisport
3. veebruar 2015, 16:51

Rene Zahkna valmistumine juunioride MMiks on Tartu maratoni tõttu häiritud (2)

Otepääl lõppenud laskesuusatamise EMil meesjuunioride seas kaks hõbemedalit võitnud Rene Zahkna ja teised noored laskesuusatajad valmistuvad 18. veebruaril Valgevenes toimuvaks omaealiste MMiks edasi Otepääl, aga ideaalsed tingimused rikuvad ära Tehvandi spordikeskusest alguse saavad Tartu suusamaratoni sõidud.

"Esimene päev jääb vahele pühapäeval, kui on avatud raja sõit. Siis saame kuus päeva rahulikult treenida, kuni tuleb põhisõit peale. See kõik lõhub päris korralikult rütmi," rääkis juunioride koondise peatreener Tõnu Pääsuke.

Muidugi võiks küsida, miks peavad noored laskesuusatajad just Otepääl harjutama? Pääsukese sõnul häid valikuid polnud ja hoolimata katkestustest on Otepää kompleks ülejäänud Eesti treeningkeskustest selgelt parem. "Otepää rajad on paremas seisus, lasketiir on parem ja toitlustlus samuti. Muidu on siin kõik ideaalne," kiitis Pääsuke. Välismaal harjutamiseks pole aga raha.

Kuigi Pääsuke tunnistab, et Zahkna vorm on viimasel ajal allapoole läinud, siis loodetakse, et Raubitši talispordikeskuses peetavaks MMiks jääb üht-teist siiski alles. "Raske uskuda, et ta kiiremini sõitma hakkaks, aga hea laskmise korral võib ta ikkagi medalini küündida. Ega see enam lihtne pole, aga tuleb üritada."

Pärast MMi oli juunioridel plaanis minna Kanadasse Canmore'i, kus peetakse kaks IBU karikasarja etappi. "Ilmselt jääb see ära, sest me ei suuda sõitu finantsiliselt ära katta. Summa on kerinud nii kosmiliseks, et me ei suuda seda kokku saada," ütles Pääsuke.