Kui Augsburg sügisringis Dortmundi Borussiaga mängis, tuli vastu võtta 2:3 kaotus. Fotol võitleb Ragnar Klavan Borussia armeenlasest ründaja Henrikh Mkhitarjaniga. Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
4. veebruar 2015, 07:00

Klavani koduklubi Augsburg on Borussia asemel Bundesliga-hipsterite uus lemmik! (2)

Eesti meeste jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg on Saksamaa kõrgliigas juhtuvast rääkiva inglisekeelse raadiosaate Talking Fussball hinnangul kujunenud Bundesliga-hipsterite* uueks lemmikuks.

Talking Fussball võttis esmaspäeval kokku nädalavahetusel mängitud Bundesliga 18. vooru ning kui järg jõudis Augsburg – Hoffenheim 3:1 mängu kätte, teatasid saatejuhid James Thorogood ja Jonathan Harding:

"Kui tahad jätta endast Bundesliga-hipsteri mulje, siis vajad kolme sõna: Höjbjerg, Baier, Altintop, sest see on igas mõttes (mängustiil, väljanägemine, nimede omapära) Bundesliga kõike ägedam keskväli," kiitsid saatejuhid Bundesliga tabelis 30 punktiga 3.-5. kohta jagava Augsburgi keskväljatriot Pierre-Emil Höjbjerg – Daniel Baier – Halil Altintop.

Thorogoood ja Harding jätkasid: "Ning mis kõige tähtsam – see keskväli toimis väga hästi ja Augsburg võitis 3:1. Mäng tõestas taas, et Augsburgi peatreener Markus Weinzierl on imeline mees, kes suudab oma mängijatest parimad küljed esile tuua."

Saatejuhtidel sai kiita ka Klavan. Nimelt meeldis neile eestlase tegutsemine Augsburgi 2:0 väravaga päädinud olukorras. "Klavan tegi õige otsuse, et ei puutunud peaga Tobias Werneri tsenderdatud palli, sest see ajas Hoffenheimi väravavahi Oliver Baumanni suuremasse segadusse."

Bundesliga 19. voorus kohtub Augsburg täna õhtul võõrsil mullu hõbemedali võitnud, aga hetkel tabelis viimasel kohal (!) asetseva Dortmundi Borussiaga, kelle imeline ja võluv mäng hooajal 2012-13 tegi neist toona Euroopa jalgpallihipsterite suure lemmiku. Kas uus hipster Augsburg näitab vanale hipsterile Borussiale koha kätte? Kui nii, siis kumb neist on õigem hipster?

Igatahes tõi Talking Fussball Borussia – Augsburg matši välja kui vooru tähtsündmuse. "Jah, Augsburgil on sees hea hoog, aga Borussia mängib kodus ja tegu on just õiget tüüpi mänguga, kus on hea võimalus saata rivaalidele jõuline sõnum – meiega tuleb endiselt arvestada," märkisid saatejuhid.

Bundesliga 19. vooru kohtumine Dortmundi Borussia – FC Augsburg algab täna kell 21. Otseülekande teeb Eurosport 2.

* alternatiiv-boheemlaslik ellusuhtumine, mille alustalaks on peavoolu sihiteadlik eiramine.