Rakvere Tarvas kaotas Balti Liiga play-offi esimese kohtumiseFoto: LAURA OKS
Korvpall
3. veebruar 2015, 20:44

REPORTAAŽ JA GALERII | Rakvere Tarvas võitles, aga jäi Balti liiga esimeses 1/8 finaalis tugevale Leedu klubile ikkagi alla

Rakvere Tarvas kaotas koduväljakul Balti liiga kaheksandikfinaali avakohtumises Pasvalyse Pieno žvaigzdesile 87:94. Nii minnakse järgmisel kolmapäeval Pasvalyses peetavale kordusmatšile seitsmepunktilises kaotusseisus. Edasi pääseb kahe kohtumise kokkuvõttes rohkem punkte visanud meeskond.

Tarval ei teinud kaasa David Haughton, küll proovis meeskonnale lauavõitluse ja pealtpanekutega indu juurde anda teine atleetlik ameeriklane Julius Brooks, kellest pole Eesti korvpallipublik pisivigastuste ja haiguste tõttu seni selget sotti saanudki. Haughtoni puudumisele vaatamata alustas Tarvas enesekindlalt, sest kuue minuti järel juhiti 16:12.

Siis laguneti aga kaitses täielikult ning esimese veerandi lõpuks oldi Pieno vastu kaotusseisus 24:30. See ei tähendanud, et Tarvas oleks murdunud. Vahe nõeluti ajapikku tasa ja poolajaks näitas seis Rakvere poolt vaadatuna 44:45. Platsi parim mängija oli oodatult põhiturniiri suurim skoorija Brandis Raley-Ross 17 punktiga ja seitsme vastastelt väljameelitatud veaga.

Tasavägine heitlus jätkus ka teisel poolajal ja kui Tarval tekkis 60:65 kaotusseisus raske moment, tehti toredad paar minutit ja mindi ise 68:67 juhtima. Kõigepealt tabas vahepeal tohterdamist vajanud Reinar Hallik kolmese ja viskas käed taeva poole, siis pani Brooks efektselt pealt ja kutsus rahvast kaasa elama. Lõpuks tabas keskpositsiooniviske 18aastane Sander Ramul.

Ometi suutis Leedu viies klubi viimasel veerandajal teise käigu sisse panna ja märkamatult tehti sisse 15punktiline vahe. 1.22 enne lõppu jõudis Tarvas siiski vaid viie punkti kaugusele 85:90, aga kodumeeskonna eksimused kaitses ei lubanud mängu viimaste sekundite peale ikkagi viia.

Tarva resultatiivseim oli Juriš Umbraško 23 punktiga, Raley-Ross lisas 19 silma. Võitjate resultatiivseim oli M.Dixon 17 punktiga.