HISPAANIAS: Eesti jalgpallurite omapäraseima ülemineku eest sellel talvel on hoolitsenud 18aastane Frank Liivak, kes lahkus Itaalia kõrgliigaklubi Napoli noortemeeskonnast ja liitus Hispaania tugevuselt neljandas liigas mängiva Alcobendas Spordiga. Liivak andis mõista, et tegu on pooleaastase vahepeatusega ja ka järgmine klubi Hispaanias on juba paika pandud. Mitmetel Eesti koondislastel on lähitulevik palju selgusetum. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
4. veebruar 2015, 07:00

EESTI VUTIMEESTE TALVINE TÖÖBÜROO: 12 klubivahetust kirjas, 11 meest ikka ootelehel (1)

Käimasoleva talve jooksul on põhjusel või teisel olnud ebamäärases seisus enamik Eesti jalgpallikoondise mängijatest. Praeguseks on paljudel (uus) töökoht olemas, aga 11 rahvuskoondise jalgpallurit jätkavad otsinguid.

Tööbüroo klientide meeskonna uusim liige on sügisel EM-valikmängus Sloveeniaga Eesti võiduvärava löönud Ats Purje (29). Kolm aastat Soomes Kuopio Palloseuras mänginud Purje otsustas sealt lahkuda, kui esmaspäeval selgus, et klubi ei kavatse sügisel antud lubadustest kinni pidada.

"Leppisime novembris kokku, et mul on võimalus talvel endale Soomest väljaspool klubi otsida ja vaadata, aga kui ei leia, siis algab 1. veebruaril leping KuPSiga. Nüüd aga muudeti palganumber lubatust väiksemaks.

Selge on, et KuPSis ma ei jätka. Paha maik jäi suhu küll, kui aus olla. Tuleb uus klubi otsida. Soomest peaks ilmselt midagi muud leidma, aga teiste riikide kohta ei oska öelda. Ei ole välistatud ka Eesti meistriliigasse naasmine, kui sobiv pakkumine tehtaks," rääkis Purje Õhtulehele.

Kallaste Rootsi, Dmitrijev Poola?

Vasakkaitsja Ken Kallaste (26) liitus esmaspäeval Rootsi kõrgliigaklubi IFK Norrköping treeningutega. "Plaan on selline, et mina vaatan klubi ja nemad vaatavad mind. Treener on kursis, et olen äsja vigastusest paranenud. Aga praegu on asjad igatahes mõnusad. Laupäeval peab meeskond treeningmängu. Kaasa ma seal ilmselt ei mängi, aga Norrköping tahab, et seda vaataksin ja nende visiooniga tuttavaks saaksin," selgitas Kallaste olukorda.

Keskpoolkaitsja Aleksandr Dmitrijev (32) viibib Poola kõrgliigaklubiga Gliwice Piast (samas klubis mängib alates sügisest Dmitrijevi kälimees Konstantin Vassiljev) Türgis toimuvas treeninglaagris, kus peetakse täna järjekordne treeningkohtumine. Reedeses matšis Gruusia klubiga FC Samtredia 90 minutit mänginud Dmitrijev sõnas Õhtulehele: "Praegu mingit uudist ei ole. Nädala lõpuks on asjad äkki selgemad."

Kaitsja Enar Jääger (30) harjutab jätkuvalt FC Floraga, kes on talle ka lepingut pakkunud, aga karjääri jooksul Venemaal, Norras, Itaalias ja Belgias mänginud Jääger pole seda seni välisklubi leidmise lootuses allkirjastanud. Flora treeningmängudes on Jääger olnud põhikoosseisu keskkaitsja.

Pareiko, Kruglov, Kink ja Rähn kõik Levadiasse?

Tšehhi kõrgliigaklubist Ostrava Banik lahkunud poolkaitsja Joel Lindpere (33) teeb praegu aegajalt trenni Nõmme Kaljuga, aga jätkab karjääri päris kindlasti välismaal.

Laupäeval 38. sünnipäeva tähistanud väravavaht Sergei Pareiko jätkab harjutamist FC Levadiaga. "Sealt, kust vastust ootasin, seda ei tulnud. Paistab, et huvi on kadunud. Nüüd teen trenni edasi ja vaatan, mis toimuma hakkab," sõnas Pareiko.

FC Levadia juures harjutavad ka vasakäär Dmitri Kruglov (30), ründaja Tarmo Kink (29) ja keskkaitsja Taavi Rähn (33), kes kõik eelistaksid jätkata karjääri välismaal, aga kui sealt paslikku pakkumist ei laeku, siis on nõus liituma Levadiaga.

Pärast Magnus Pehrssoni Eesti koondise peatreeneriks saamist ehk 2014. aasta jooksul rahvusmeeskonda esindanud meestest on hetkel klubitud ka poolkaitsja Sergei Mošnikov (27) ning ründajad Hannes Anier (22) ja Kaimar Saag (26).

Üheteistkümne artiklis märgitud mängijate koondprofiili koostades torkab silma, et kõigil peale Anieri on vanust vähemalt 26 aastat.