Kirill Fessenko tõi Avtodorile Den Boschi vastu 11 punkti ja 14 lauapalli.Foto: FIBA Europe
Korvpall
4. veebruar 2015, 11:31

Rocki eurosarja grupis peeti juba teine täiesti hull mäng!

Korvpalli Eurochallenge'i K-vahegrupis, kus teeb kaasa ka Tartu Ülikool/Rock, peeti eile hilisõhtul tõeline põnevusmäng, kui Saraatovi Avtodor oli võõrsil teisel lisaajal 108:107 üle Hollandi klubi Den Boschi Shoetersist.

Eelmisel nädalal 78:77 Rocki võitnud Den Bosch oli lähedal ka Saraatovi alistamisele, sest 2.29 enne lõppu juhiti 77:68. Saraatovi lõpuspurdile pani punkti aga ameeriklane Travis Peterson, kelle 16 sekundit enne lõppu tabanud kaugvise mängu esimesele lisaajale viis.

Võitjat ei selgunud ka esimese lisaaja järel, aga teisel katsel oli Saraatov juba kindlam. Avtodorile tõi 26 punkti ja 9 resultatiivset söötu mängujuht Courtney Fortson, 25 punkti lisas 7 kolmepunktiviset tabanud Peterson. Den Boschi poolelt vastas viskekahur Kees Akerboom 27 punktiga.

See oli K-vahegrupis juba teine tõeliselt hull mäng, sest kaks nädalat tagasi suutis Rock mäletatavasti 19 kaugviske toel Avtodorile võõrsil ühe lisaaja järel 105:104 koti pähe tõmmata.

Saraatov tõusis nüüd koos Frankfurdi Skylinersiga K-vahegrupis 2 võidu ja 1 kaotuse peale, Rockil ja Den Boschil on 1 võit ja 2 kaotust. Rockile oleks eile sobinud pigem eeldatavalt nõrgema Den Boschi võit, aga heade edasipääsulootuste säilitamiseks on tartlastel vaja teisipäeval nagunii võita võõrsil Skylinersit. Et kaks viimast kohtumist peab Rock kodus (vastavalt Saraatovi ja Den Boschiga), võib hea õnne korral piisata kokkuvõttes kolmest võidust.