Moekunstniku Stella McCartney disainitud kollektsioon spordiriiete brändile Adidas. Foto: Adidas
Väike moeajakiri
4. veebruar 2015, 16:04

Moekad spordiriided motiveerivad trenni tegema (1)

Jaanuar on läbi saanud ja uusaastalubadused stiilis "sel aastal saan lõpuks rannavormi" hakkavad vaikselt igapäevatoimetuste ees hääbuma. Trenniriided jäävad nurka seisma ja kilod hakkavad jälle kasvama. 

Olen enda jaoks avastanud väga hea motivaatori, mis mind ikka ja aina sunnib trennisaali uksest sisse astuma - ilusad ja kirevad trenniriided. Tegelikult ei ole tõesti vahet, milliste riietega trenni teha, aga värviliste spordikostüümidega on aeroobikasaalis võimemine nii palju lõbusam kui vanade retuuside ja T-särkidega. 

Praegusel allahindluste ajal tasub tavaliste riidepoodide kõrval sisse astuda ka spordipoodidesse ja investeerida ühte lõbusasse trennitoppi või hoopis kirevatesse retuusidesse. Tundub jabur, aga ma garanteerin teile, et koju minnes kibelete juba trennisaali, et oma uusi riideid kanda ja näidata. 

Kuulen juba vastuargumente: "Spordiriided on Eestis nii kallid!", "Kes jaksab iga nädal uue trennipluusi osta?" ja "Tavaline T-särk kõlbab sama hästi." Tegelikult leiab Eesti kaubandusmaastikult (isegi mitte internetipoodidest) väga korraliku valiku rõõmsaid trenniriideid, mis ei maksa rohkem kui tavaline pluus mõne kiirmoeketi poest. Ja trenniriided on igatahes palju praktilisem ost kui mõni uus kirev seelik või särk. 

Uuenduskuuri läbinud Ülemiste keskusest leiab poe nimega Sports Direct, mis pakub tuntud spordibrändide trenniriideid tõeliselt taskukohase hinnaga. Kui üks paar ühevärvilisi trennipükse on kapis juba olemas, saab trennituju tekitada näiteks kirevrohelise maikaga, mis toob ka kõige hallimasse päeva päikese.

Samuti soovitan sisse astuda H&Mi spordiosakonda, kus hinnaklass jääb samuti 10-20€ kanti. Eelmisel suvel ostsin endale sealt lühikesed jooksupüksid ja oma ema trennimaika peale olen juba ammu kade. H&Mi spordiasjade kvaliteeti julgen tõepoolest soovitada. See on ka hea valik juhuks kui trenniskäimine ikkagi peaks mingil põhjusel soiku jääma. Niimoodi ei teki süütunnet, kui kallid spordiriided kapinurgas tolmu koguvad.

Trenniriiete puhul pole ka seda ohtu, et muidu tagasihoidlikud eestlased liialt erksad välja näeksid. Uskuge mind, ükskõik kui "kuusepuuna" te end värviliste aeroobikariietega ka tunnete, siis keegi on trennisaalis kindlasti veel kirevam ja julgem. Selline kirevus aga toobki tantsu- või jõutrenni lisaks hoogsale muusikale veelgi energiat juurde. 

Mina igatahes tunnen küll, et kui endale umbes korra kolme kuu jooksul uue trennipluusi ostan (samu põlvpükse olen juba pea aasta kandnud ja tossud on vanemadki), tuleb motivatsioon aina tagasi ja tahan oma värviliste riietega spordiklubis eputada. 

Vaata juuresolevast galeriist valikut Eestis pakutavatest ja vägagi moekatest trenniriietest!