Robert Rooba viskas jaanuaris peetud 13 mängu jooksul Espoo Bluesi kasuks 3 väravat ja andis 1 resultatiivse söödu.Foto: LAURA OKS
Jäähoki
5. veebruar 2015, 07:00

Robert Rooba Bluesi uhkest seeriast: iga võit tuleb raskemalt

Eesti jäähokimängijate Siim Liiviku ja Robert Rooba koduklubi Espoo Blues on praegu igasuguse kahtluseta Soome kõrgliiga kõige kuumem sats – kuus järjestikust võitu on kõva sõna ükskõik millises jäähokiliigas, saati siis Euroopa ühes tugevaimas.

Teisipäeval kooriti eriti magus ja väärtuslik skalp, kui kodujääl suruti 3:2 põlvili tabeliliider ja tiitlikaitsja Oulu Kärpät. "Me ei tee sügisega võrreldes midagi teistmoodi. Oleme terve hooaja uskunud oma tegemistesse ja sellesse, et kui meeskonnana rohkem kokku kasvame, siis tulevad ka võidud. Nüüd nii ongi," räägib Rooba.

Bluesi võiduseeria muudab märkimisväärseks fakt, et kuigi kõik kuus võitu on saavutatud normaalajal, on neli neist vaid üheväravalised. Suutlikkus võrdsed mängud järjekindlalt enda kasuks pöörata on igal võistkonnaalal teatavasti kindel märk kvaliteedist ja tugevast hingest. "Me tõesti võitleme igal hetkel täiega. Ei anna mitte kunagi alla. Ükskõik, mis on skoor või olukord jääl. Oleme väga raske vastane ja kõik teavad seda," sõnab Rooba uhkelt.

Kui teisipäevases mängus Kärpät'i vastu viskas Liivik oma selle hooaja kuuenda värava, siis jaanuaris oli resultatiivne ka Rooba, kes kogus aasta esimese kuuga 3+1 resultatiivsuspunkti. "Kui meeskonnal läheb hästi, tulevad õnnestumised ka üksikutel mängijatel. Aga parandamisruumi on alati. Viimastes matšides omasin häid võimalusi, mis jäid realiseerimata. Protsent tuleb tõhusamaks kasvatada. Ka meeskonnana pole me täiuslikkust saavutanud, aga palju asju on paremaks läinud," tõdeb Eesti koondise abikapten.

Kuues järjestikune võit tõstis Bluesi tabelis 14 klubi seas kuuendaks, mis tagaks otsepääsme veerandfinaali (kohad 7.-10. mängivad 1/8-finaale), aga neljas koht, mis tagaks veerandfinaaliks koduväljakueelise, on ainult kahe punkti kaugusel. Rooba sõnul üritavad mängijad tabelisse vaadata nii vähe kui võimalik.

"Hooaja eel klubis peetud arutelul leiti, et optimaalne eesmärk on kuue sekka tulek. Praegu oleme sellel kursil ja keskendume eelkõige hea mängurütmi säilitamisele, mitte punktide lugemisele. Ainuke, mis kindel – iga võit tuleb eelmisest raskemalt, sest kuus võitu järjest saavutanud meeskonnalt tahavad kõik vastased peanaha maha koorida."

Jaanuaris 13 kohtumist pidanud Bluesi järgmise matš toimub alles teisipäeval ning pausi ajaks anti hokimeestele kolm vaba päeva. "Jalad laua peal ei istu, vaid hoian ikka toonust. Aga vaimse poole pealt tuleb kasuks, et saab kolm päeva jäähallist eemal olla," sõnab Rooba.