Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
16. november 1999, 00:00

Jaanson on veel liiga kõva

18-aastases narvalases Leonid Gulovis nähakse Jüri Jaansoni mantlipärijat. Gulov on kahekordne juunioride maailmameister, ent istub olümpiahooajal koos kaaslinlase Andrei Šiliniga ikkagi paariskahesesse. Tänavusel MM-il võitlesid nad Eestile välja olümpiapääsme.

”Jaanson on minu jaoks veel liiga kõva. 34 eluaastat pole sõudja jaoks veel palju ja Jaansonil on meeletud kogemused. Ta võib sõita ka veel pärast Sydneyt, ent järgmistel aastatel püüan talle mõistagi peavalu valmistada,” osutub Gulov tagasihoidlikuks.



Jüri Jaanson (pildil) nimetab Gulovit, Endreksoni ja teisi nooremaid uue põlvkonna meesteks. ”Kahemeetrised mehed, nagu noor põlvkond mujalgi maailmas. Aga saame hakkama,” ei poe Jaanson põõsasse.



Sõudelootus õpib kaugõppes Sillamäe majandusjuhtide instituudis ja pühendab kogu vaba aja sõudmisele. ”Olen vanemate leival ja saan alaliidu kaudu 5000 krooni kuus stippi. Tulen omadega välja, sest ega nutmisega asja paranda. Meil on treeneri Sergei Gluškoga hea klapp ja Narva treeninguolusid pean normaalseks,” jätkab Gulov ja lisab, et tal on kõik veel ees.



”Jätan praegu lahtiseks, missuguse paadiklassi tulevikus valin. Järgmisel suvel sõidame Andreiga kahepaati ja loodame, et need, kes Sydneysse lähevad, oleme nimelt meie.”