LEGEND: Jaak Salumets lugemas ette katkendit enda elulooraamatust.Foto: TEET MALSROOS
Korvpall
4. veebruar 2015, 20:42

Raamatut esitlenud Jaak Salumets: 80ndate keerulisi aegu oli raske lahti rääkida (4)

Eile KUMUs esitletud legendaarse korvpalluri ja treeneri Jaak Salumetsa elulooraamat „Salumets. Muutumised" keskendub peategelase õppetundidele, mida ta pika ja kireva elutee jooksul saanud on. Raamatu autoriks on kogenud spordiajakirjanik Andrus Nilk.

Salumets ütles pärast esitlust, et kirjutamise ajal arenes ta ka ise. Aega selleks muidugi oli, sest spordiringkondades kauaoodatud teos valmis koguni viis aastat. „Aega kulus, aga lõpptulemusega olen rahul. Et raamatu kirjutamine oli kõrvaltöö – ma pidin ju kogu aeg elu edasi elama – tulid uued õppetükid kogu aeg peale. Ja kui sa neid õppetükke ära ei õpi, saad nagu rehavarrega uusi plakse ja plakse otsaette," rääkis ta.

Kõige raskemaks perioodiks, mida meenutada ja lahti mõtestada, pidas Salumets kaheksakümnendaid, mil tuli Tallinna Kalev uuesti Nõukogude Liidu tippu viia. „Väga raskelt rääkisime Andrusega lahti neid perioode, kus meeskonnal oli keeruline. Sellel ajal oli mängijatesse väga raske motivatsiooni tekitada. 3 rubla ja 50 senti talongiraha seda ei teinud. Pidin olema treener, suhtekorraldaja ja mänedžer korraga, et asi veerema lükata," meenutas Salumets.