Alar Varrak.Foto: ARNO SAAR
Korvpall
4. veebruar 2015, 21:52

Alar Varrak: häälestuse osas meestele etteheiteid pole, aga mõned põlesid läbi (2)

Kalev/Cramo korvpallimeeskond suutis teha 180kraadise pöörde, kui pühapäeval Ühisliigas Nižni Novgorodi üle saadud hiigelvõidu järel kaotati Leedus sealsele Panevežyse Lietakabelisele Balti liiga kaheksandikfinaali teises kohtumises 75:96 ja langeti konkurentsist. Vaata, millisest otsast tahad, tegu on täieliku hävinguga!

Punktide vahe peale mängitud kaheksandikfinaalide n-ö esimene poolaeg jäi eelmisel nädalal Tallinnas Kalev/Cramo kasuks 14 punktiga. Ometi juhtus see, mida oli karta. Ükskõik, kas mängijate keskendumine oli pärast Nižni Novgorodi peal trampimist häiritud või Lietkabelis oligi Kalevist kokkuvõttes parem, ühtlasem ja targemaid otsuseid tegev meeskond, valmistasid tänased 40 minutit siinsetele korvpallisõpradele piina.

Tumedad pilved ilmusid Kalev/Cramo kohale juba avaminutitel, kui hoopis suurema innuga mängima tulnud Lietkabelis libises aeglaselt, aga kindlalt eest ära. Poolajaks olid kalevlased taga juba 12 punktiga ja neljandal veerandajal kärises kaotusseis juba 26 punktile.

„Häälestumise poole pealt mul meestele pretensioone pole, aga mõni põles võib-olla teistel põhjustel läbi. Neli meest (Rain Veideman, Gregor Arbet, Scott Machado, Frank Elegar) viskasid sisuliselt kõik meie punktid ja see pole kõige meeldivam olukord. Nemad tegid oma ära ja teised, kes pole otsustavatel hetkedel nii suurt rolli kandnud, seda ei suutnud," rääkis Kalevi peatreener Alar Varrak pärast kohtumist.

Kalev/Cramo kaitse kärises igalt poolt ja eriti silmapaistev oli kahe hooaja taguse TÜ/Rocki eesliini Egidijus Dimša ja Ivan Neljubovi tegutsemine. „Võrreldes esimese mänguga olid nad tõesti paremad. Proovisime nende kaitsmisel erinevaid variante, aga miski ei töötanud," selgitas Varrak.

Mida öelda Kalev/Cramo Balti liiga hooaja kokkuvõtteks? „Loomulikult oli see lõpuks suur pettumus, ei hakka salgama. Meil olid hoopis kõrgemad eesmärgid. Kõik algas ilusti, suutsime erinevate koosseisudega võite saada, kuid siis tuli detsembri keskel kehv periood ja kaotasime ka Jurmalale ja Pärnule. Tuli kehv asetus ja saime kõige tähtsama mängu kotti," vastas Varrak.