Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
4. veebruar 2015, 23:35

Aivar Pohlak: Augsburgi edu õpetab, et suured saavutused tulevad läbi süsteemse töö (5)

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) president Aivar Pohlaku sõnul on Eesti rahvusmeeskonna kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburgi erakordselt edukast hooajast nii mõndagi õppida.

"Augsburgi hooaeg on olnud suurepärane. Tõenäoliselt ei ole kuigi palju inimesi, kes sellist hooaja käiku oleksid julgenud ette prognoosida. Imelise hooaja põhjuseks on ühelt poolt klubis viimasel kümnendil tehtud süsteemne töö ja teiselt poolt looulikult õnnestunud persoon treeneripostil.

Mida meil on õppida? Ühelt poolt mõistagi asjaolu, et kõik suured saavutused tulevad ainult läbi süsteemse ja mõtestatud tegevuse ja teiselt poolt, et tulemust ei ole võimalik saavutada mitte ainult läbi tähtmängijate palkamise, vaid ka läbi hea ja ühise eesmärgi nimel töötava kollektiivi loomise. Just seda Augsburgi esindusmeeskond praegu on ja see saab olla ka meie väikese rahva edu võti nii jalgpalliväljakul kui väljaspool seda," sõnas Pohlak Õhtulehele.

Augsburg alistas kolmapäeva õhtul Bundesliga 19. voorus võõrsil 1:0 Dortmundi Borussia ja tõusis tabelis jagama 3.-4. kohta.