Foto: Mati Hiis
Korvpall
5. veebruar 2015, 07:00

Tiit Sokk rahul – korvpallikoondise sparringupartnerid Horvaatiast Islandini

Eesti korvpallikoondis peab enne septembris peetavat EM-finaalturniiri tosin kontrollkohtumist ning neist 11 on juba paigas. Teiste seas mängitakse tugevate Venemaa, Itaalia, Horvaatiaga.

Kontrollmängude karussell kestab augusti esimesest päevast viimaseni. Alustatakse kuu esimesel ja teisel päeval Venemaal, ilmselt kohtutakse sealse koondise treeningubaasis Novogorskis.

Kas peatreener Tiit Sokk ei pelga, et esimene vastane osutub – pealegi omas kodus – liiga tugevaks (14 aasta tagant on Prantsusmaalt olemas kurb kogemus)? "Ei karda, ja nemadki on sel ajal alles üsna ettevalmistuse alguses," lausus Sokk kindlalt. "Meil pole vaja eriti kaugele sõita ja need mängud ongi treeningiseloomuga. Seal on hea rahulik, saabki pärast paari nädala pikkust harjutamist esimese tunnetuse kätte." 14.–16. augustil osaleb Eesti juba varem välja kuulutatud turniiril Tbilisis, kus vastasteks Gruusia, Läti ja Itaalia.

Seejärel peetakse 20.–22. augustini traditsiooniline Tallinn Cup, kuhu seekord enam lombitaguseid külalisi ei kutsuta. Vastasteks on samuti EM-finaalturniiril osalevad Holland, Iisrael ja Island. Karussell jätkub turniiriga Zagrebis, mängukaaslasteks Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ning uuesti Iisrael.

"Kõik välismaal peetavate turniiride vastased on tugevad. Kodus vajadki vahepeal võistlust, kus peaks midagi ka kätte jääma," kommenteeris Sokk valikut. "Olen vastaste nimekirjaga väga rahul. Saame mängida tugevamate ja nõrgemate, erineva stiiliga meeskondade vastu."

Kui pärast mullu Hispaanias peetud sõprusmänge räägiti võimalusest kohtuda ka tänavu mõne Aafrika riigiga, siis nii kaugele asjad ei lähe. "Nemad saavad oma asjad hiljem paika, meil oli aga võimalus mängud lukku lüüa. Kuivõrd pusle sobis, siis ka tegime seda," märkis Sokk.

Viimane kontrollkohtumine on plaanitud 31. augustiks koju. Vastane pole veel paigas, soov on saada korralik mäng mitte liiga tugeva ega nõrga meeskonnaga. EM algab 5. septembril Riias Tšehhi vastu.