Foto: KRISTJAN TEEDEMA
Talisport
5. veebruar 2015, 07:00

Aravete noormees säras juunioride MMil

Eile serveeris Aravetelt pärit Kaarel Kasper Kõrge Almatõs toimuval põhja suusaalade MMil ilusa üllatuse, lõpetades juunioride 10 km eraldistardist vabatehnikasõidu 13. kohaga.

18aastane Kõrge kaotas venelasest võitjale Aleksei Tšervotkinile 1.30,2ga. Ka hõbe ja pronks kuulusid meie idanaabritele, vastavalt Deniss Spitsovile (+15,9) ja Aleksandr Bakanovile (+34,4).

Kõrge ütles, et väga julget eesmärki ta ei seadnud. "Tahtsin jõuda 20 parema hulka," märkis Margus Uibo õpilane. "Rada oli suhteliselt raske. Minu taktika oli alustada rahulikult ja teisel ringil lisada kiirust. Kõik õnnestus, kuid viimasel tõusul oli raske."

Tavaliselt on eestlased läbi löönud klassikalises tehnikas. Kõrge sõnul sobib talle hästi ka uisusõit. Vargamäe suusaklubis Ilmar Udami juhendamisel karjääri alustanud noormees jätkas Ambla spordiklubis Raido Rohi näpunäidete järgi.

Pärast põhikooli lõpetamist on Kõrge õppinud ja harjutanud Otepääl Audentese spordigümnaasiumis. "Olen iga aastaga paremaks läinud," lausub ta.

Kahevõistluse tavadistantsil alustas Kristjan Ilves medalimõtetega, paraku tuli leppida 12. kohaga. Hüppemäel sai ta kirja 92,5meetrise õhulennu, mis andis enne 10 km suusasõitu kaheksanda positsiooni. Norralasest liidrist Jarl Magnus Riibergist pääses ta rajale 1.17 hiljem.

Murdmaadistantsil langes Ilves neli kohta tahapoole ja lõpetas 12ndana, kaotades maailmameistriks kroonitud Riibergile 1.21,7ga. Hõbemedali sai austerlane Paul Gerstgras (+7,3) ja pronksi sakslane Jakob Lange (+7,6).