Munir El Haddadi tähistamas oma esimest liigaväravat Barcelona esindusmeeskonna eest augusti lõpus Elche vastu.Foto: GUSTAU NACARINO
Jalgpall
5. veebruar 2015, 14:18

 

Eestisse võivad tulla mitmed tippklubide suurtalendid

Eesti U-21 jalgpallikoondis loositi täna juunis algavaks EM-valikturniiriks ühte alagruppi Hispaania, Horvaatia, Rootsi, Gruusia ja San Marinoga.

Koondise peatreener Martin Reim rääkis, et alagrupp on tugev ning atraktiivne. „Meil on võimalus Hispaania, Horvaatia ja Rootsi vastu üllatada ja arvan, et jalgpallihuvilistel on tore näha tulevasi tähti," lausus Reim.

Tuntumatest nimedest võiksid valikturniiril Eesti vastu platsile joosta FC Barcelona esindusmeeskonnas sel hooajal väravaid löönud hispaanlased Munir El Haddadi ja Sandro Ramirez ning enamasti noorteakadeemias palliv Alen Halilovic, keda kutsutakse "Horvaatia Lionel Messiks".

Reim selgitas, et eestlaste suurimaks probleemiks on tõik, et koondises on hetkel vähe kogemustega mängijaid, kes teeniks kohalikus meistriliigas mänguaega. „Olen kindel, et esiliiga (Eesti tugevuselt teine liiga) pealt on Hispaania, Horvaatia ja Rootsi vastu väga raske minna," rääkis kunagine poolkaitsja.

Jaanuari teises pooles mängis U-21 koondis Peterburis toimunud Kubok Sodružestva turniiril, kus saadi viiest mängust üks võit. Juunis algaval EM-valikturniiril saab kasutada mängijaid, kes on sündinud 1994. aastal või varem, kuid Kubok Sodružestval oli 94. aastal sündinud pallureid vaid seitse (koosseisus oli 22 mängijat). „Seda [turniiri] oli väga vaja, et mängijate enesekindlust tõsta. Poisid olid enne noortekoondistes mänginud, kuid samm uude vanuseklassi on päris suur, sest vastas on mehed," lausus Reim, miks Peterburgi niivõrd palju nooremaid mängumehi kaasa võeti.

Eestlased alustavad valikturniiri kolme kodumänguga. Kui 16. juunil võõrustatakse San Marinot, siis septembri alguses mängitakse kodus Hispaania ja Horvaatiaga.

2017. aastal Poolas toimuvale finaalturniirile pääsevad 12 võistkonda. Finaalturniirile kvalifitseeruvad otse seitsme alagrupi esikohaomanikud, neli parimat teise koha omanikku loositakse play-off paaridesse, kust EM-ile pääsevad vaid võitjad.