Sergei Pareiko treenib küll Levadiaga, kuid pole motiveeritud Eesti klubi eest mängima. Foto: MATI HIIS
Spordivaria
5. veebruar 2015, 16:20

Levadia: Pareiko liitumine oleks suurepärane täiendus

Valitsev Eesti jalgpallimeister Levadia ei ole kaotanud lootust, et Eesti koondise esiväravavaht Sergei Pareiko hakkab algaval hooajal mängima nende ridades.

Sel nädalal teatas Pareiko, et kui ta ei leia välisklubi, kaalub ta karjääri lõpetamist. „Muidugi võiksin Levadiaga lepingu sõlmida ja veel aastakese rahulikult palka saada, aga ma ei näe sellel mõtet. Las parem noored mängivad ja ammutavad kogemust,” rääkis praegu Levadiaga treeniv Pareiko venekeelsele Delfile. Varem on Pareiko märkinud, et teda motiveeriks Levadiaga liitumine siis, kui eurosarja silmas pidades võetaks eesmärgiks superklubi loomine.

Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo sõnul oleks Pareiko tulek klubi jaoks suurepärane täiendus ja valitsev meister hoiab koondise esiväravavahile uksed endiselt valla. „Aga praegu võtame sellise võimaluse tekkimist üksnes võimaliku boonusena,” lisas Petersoo.

Võimalik, et just väravavahi positsioonist võib algaval hooajal saada Levadia suurim probleem. Levadia viimaste aastate edu taga on olnud Roman Smiško, kes liitus üllatuslikult Narva Transiga. Mullusel liigahooajal tegi ta Levadia väravas Eesti liigas 24 nullimängu, mis on liiga rekord. Lisaks sai ta kevadel kirja teisegi rekordi: hoidis Eesti liigas puuri puhtana 13 mängus kokku 1281 minutit.

Praeguse seisuga on algava hooaja Levadia väravavahid Aleksei Širokov (25), Kristjan Tamme (19) ja Priit Pikker (28). Suure tõenäosusega saab Levadia esiväravavahiks Širokov. Tegemist on Moskva Lokomotivi kasvandikuga, kes on esindanud klubi duubelkoosseisu. Hooajaeelsetes mängudes on Širokov näidanud küll kohati ebakindlust, kuid Petersoo sõnul on hooaja alguseni veel piisavalt aega, et enesekindlus kätte saada.

Kindlasti kavatseb Levadia hooaja eel täiendada kaitseliini. Praegu testitakse klubis 22-aastast horvaatia keskkaitsjat Ivan Šimurinat, kelle senine koduklubi NK Zadar on Horvaatia liiga autsaider. Kolmapäevases treeningmängus alistas Levadia 3:0 Sillamäe Kalevi, lisaks Šimurinale lõi võidumängus värava Tarmo Kink.

Petersoo sõnul on raske hinnata, kas Kink, aga ka Dmitri Kruglov ja Aleksandr Dmitrijev võiksid Levadiaga liituda. „Kui tahta Eesti koondise vaatevälja kuuluvaid mängijaid endale saada, siis peab alati paindlik olema – see on Eesti klubi ilu ja valu. Eks nad tahavad ka väheke priskemat leivatükki ja vaatavad rohkem välismaa poole. Eesti klubide võimalused ei ole paraku enamiku Euroopa riikide välisklubidega võrreldavad. Sestap peame viimase hetkeni hoidma uksi lahti ja vaatama, kellega me kaubale saame,” selgitas Petersoo.