Korvpall
5. veebruar 2015, 17:30

TÄNA EUROLIIGAS: Žalgiris Belgradi katlas ja El Clasico

Korvpalli Euroliigas alustatakse täna vahegruppide 6. vooruga ning võistlustules on ka Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris. Suures plaanis on keskne mäng kahtlemata Madridi Real - Barcelona.

Serbia ja Leedu klubide jaoks on tegemist enam-vähem viimase võimalusega jätkata võitlust veerandfinaalikoha eest. Mõlemal on seni kirjas vaid üks võit ning kaotaja jääb päris üksi tabeli sabaotsa.

Žalgirise pressiteenistus juba väristab õlgu, et Belgradis mängitakse 20 000 pealtvaatajat mahutavas katlas - kus ükski vastane ei tunne ennd mõnusalt.

Kui Belgradis on vastamisi kaks viimast, siis Madridis peavad esiotsa kuuluvad Real (seni 4 võitu) ja Barcelona (3) korvpalli El Clasico. Ka Hispaania liigas asub pealinna kuninglik klubi kõrgemal - 19 vooru järel asub Real 15 võiduga teisel ja Barca 13 võiduga viiendal kohal.

Veel lähevad E-grupis täna vastamisi Istanbuli Galatasaray (2) - Tel Avivi Maccabi (4). Maccabi murdis eelmise nädalal kodus mäletatavasti Reali, kirjutades vahegrupis tolle tabelisse esimese kaotuse. Homme kohtuvad Berliini Alba (2) - Ateena Panathinaikos (3).

F-grupis peetakse täna ainult üks, aga see eest ülikõva mäng. Pireuses lähevad kokku Euroliigas viimastel aastatel tippu kuuluvad Olympiacos ja Moskva CSKA. Nad ongi oma grupis kaks esimest vastavalt 4 ja 5 võiduga. Armeeklubi pole sel hooajal Euroliigas veel kaotusekibedust tundnud, VTB Ühisliigas jäi aga nädalavahetusel 76:78 alla Krasnodari Lokomotiv-Kubanile.

Homme lähevad vastamisi Istanbuli Fenerbahce Ülker (3) - Vitoria Kutxa Laboral (2), Milano Emporio Armani (1) - Istanbuli Anadolu Efes (3) ja Malaga Unicaja (0) - Nižni Novgorod (2).