Kristjan Ilves Sotši olümpial.Foto: LIIS TREIMANN
Talisport
6. veebruar 2015, 12:11

 

Super! Kristjan Ilves tõi Eestile maailmameistrivõistlustelt pronksmedali! (13)

Eesti avas juunioride ja U23 maailmameistrivõistlustel Alamtõs medaliarve, kui kahevõistluse sprindidistantsil võitis Kristjan Ilves täna pronksmedali.

Hüppevoorus mõõdeti Ilvese õhulennuks 92 meetrit, mis oli päeva neljas tulemus. Viie kilomeetrisele vabatehnikadistantsile läks Ilves liidrist Jarl Magnus Riibergist 49 sekundit hiljem.

Murdmaarajal tegi Kristjan täna südika sõidu, näidates päeva 11. sõiduaega ning tõustes koha võrra, mille tasuks oma karjääri teine juunioride klassi pronksmedal.
Teise maailmameistri tiitli võitis Jarl Magnus Riiberg Norrast, hõbemedal kuulub Jakob Langele Saksamaalt (+48,3), kellele Ilves kaotas 1,1 sekundit.

Meesjuunioride suusavahetusega sõidus tegi taaskord suurepärase esituse Kaarel Kasper Kõrge, kes sai 13. koha, suusavahetusse tuli Ambla Spordiklubi esindav Kõrge 11. kohal. Kümnekilomeetrisel vabatehnikadistantsil (sõideti ka kümme kilomeetrit klassikatehnikas) näitas ta päeva 14. aega ning ületas finšijoone 13. positsioonil. Kaotust võitjale Aleksei Chervotkinile kogunes +2:16,4.