Max Chilton Sotši GP vabatreeningul.Foto: ALEXANDER NEMENOV
Vormel 1
6. veebruar 2015, 12:46

 

Teised meeskonnad Marussiat ei tahtnud

Eelmise aasta oktoobris asjad kokku pakkinud Marussia lootused F1-e naasta said põntsu, kui rivaalid hääletasid maha Marussia soovi kasutada eelmise aasta masinat.

Sarja juhi Bernie Ecclestone'i sõnul oli Marussial vaja kõigi hääletanute heakskiitu, kuid kolm-neli meeskonda polnud nõus vana auto kasutamisega. Ecclestone lisas, et Marussiale ei saa erandit teha, sest nii peaks lubama ka teistel meeskondadel aegunud tehnoloogiat kasutada.

Hääletusel osalesid tiimidest F1-e strateegiagruppi kuuluvad Williams, Red Bull, Ferrari, Mercedes ja Force India. Lisaks said oma sõna sekka öelda Rahvusvaheline autospordiliit (FIA) ja sarja turundusõiguste omanikud.

Samas pole Marussia naasmine välistatud, sest strateegiagrupi otsuse peab heaks kiitma FIA F1-e komisjon, kuid see peaks olema pelk formaalsus. Üheks võimalikuks põhjuseks, miks Marussia tagasi tahab tulla on fakt, et meeskonnal on eelmisest kahest hooajast korjamata pea 46 miljoni dollari suurune auhinnaraha. Marussia on juba maksnud tuleva hooaja osalusmaksu, registreerides end Manor Grand Prix nime all.

Vana vormelit taheti kasutada, sest tiim pole seni jõudnud ehitada masinat, mis oleks vastavuses FIA reeglitega. Samas ei pruugi see olla kõige suurem probleem, sest reeglites on sätestatud, et meeskonnad võivad hooaja jooksul vahele jätta kuni kolm võidusõitu. See tähendab, et Marussial on aega aprillini, mil toimub Bahreini GP.