Tartu Tammeka otsib Aafrikast lisjõudu.Foto: Arno Saar
Jalgpall
6. veebruar 2015, 15:44

 

Tartu Tammeka saatis kongolased sooja tagasi (4)

Tartu Jalgpallikool Tammeka lõpetas selle nädala alguses nelja Kongo Vabariigi jalgpalluri testperioodi.

Aafrika vutimeeste oskused vastasid küll meeskonna praegusele tasemele, ent mitte klubi pikaajalisemale sihile. Samas jätkavad Tartus oma oskuste näitamist kaks kõrgemal tasemel vutimeest.

"Me loobusime mõistlikul tasemel mängumeestest. Lahkunud vutimehed olid praeguse meeskonna tasemel, kes pisut üle ja kes alla selle. Ent klubi seadis peatreenerile ja mänedžmendile ülesande leida mängija, kes tõuseks oma oskustega esile nii Tartu jalgpallis kui Premium liigas," ütles Tammeka mänedžer Kaarel Kiidron.

Kiidroni sõnul lahkusid vutimehed Tartust esmaspäeval pärast pooleteise nädala pikkust testperioodi, mille käigus esindasid mängijad sinivalgeid kontrollmatšides Flora duubelvõistkonna ja Tallinna Kalevi vastu. Tartus panid oma võimed proovile kaitsja Ronald Mpassi, kaitsev keskpoolik Magellan Mbongui, ründav keskpoolik Don Oneill Argeldain Kayat ja äärepoolkaitsja Ted Merly Mouyitou Biyekele.

Tartusse jäid Elevandiluuranniku kodakondne, äärepoolkaitsja/ründav keskpoolkaitsja Dougouti Ballo ja Guineast pärit äärepoolkaitsja/ründaja Aboubacar Camara. "Need mehed on näidanud, et on rohkem sellest puust, mida otsime. Meeskonna komplekteerimise juures on aga palju tahke. Ballo ja Camara peavad treeningutel pühenduma ning oskusi näitama muuhulgas laupäevases kontrollmängus Pärnu vastu," selgitas Kiidron.

Liigahooaeg algab Tammeka jaoks 7. märtsil, kui Nõmme Kalju võõrustab tartlasi Hiiu staadionil.