Keith BoanasFoto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
6. veebruar 2015, 18:53

Keith Boanas: Võinuksime rohkem väravaid lüüa

Eesti naiste jalgpallikoondise peatreener Keith Boanas sõnas pärast jalgpallihallis 2:0 võiduga lõppenud aasta esimest maavõistluskohtumist, et vaatamata poolte mängijate puudumisele suudeti hooaja eel korralikku mängu näidata. 

"Oleme vaid neli treeningut teinud, mis on kätkenud endast vaid füüsilist poolt, mitte taktikat. Esimest korda said nad mänguolukordi proovida kolmapäeval, kuid tahvlil üht rääkida ja platsil seda korda saata, on kaks eri asja. Olen rahul - domineerisime mängu. Teistsugusel väljakul, kus pall naljakalt põrkab, on see väga korralik tulemus," sõnas ta Õhtulehele.

Kui eelmisel aastal alistati jalgpallihallis lätlannad 8:2, siis seekord lõid eestlannad vaid Kairi Himaneni tabamusest vaid ühe värava. Teine värav tuli lätlannade omaväravast. "Oleksin tahtnud rohkem väravaid näha, aga eelmisel nädalal oli vastas nõrgem naiskond. Läti läheb nüüd Küprosele eelvalikturniirile, see on hea, et nad mängida said. Ühtlasi tuleb neid kiita, sest nad saabusid siia alles eile öösel," rääkis Boanas.

Boanase meelest tegi täna parima soorituse Kaire Palmaru. "Ta näitas, et on noorematele hea eeskuju. Kõlab lollilt, aga ma vihkan 2:0 seisu. Minu jaoks on see ajalooliselt üks halvimaid skoore, sest siis arvatakse, et mäng on võidetud, ja kiputakse liiga lõdvaks laskma. Vastased said kaks võimalust, aga Getter Laar tegi kaks suurepärast tõrjet ja reageerisime seejärel lahtiste pallide peale hästi. Kokkuvõttes ei lasknud me endale väravat lüüa, alati on hea taga nullis hoida," sõnas koondise loots.