Ott TänakFoto: VALERY HACHE
Auto-Moto uudised
6. veebruar 2015, 18:17

Ott Tänak ihkab Rootsi rallile: Ma ei jõua ära oodata, millal saan lõbutseda (9)

Järgmisel nädalal Rootsi MM-rallil starti asuv M-spordi sõitja Ott Tänaku jaoks on tegemist on adrenaliinirikka võistlusega, mis kuulub tema lemmikute hulka. "Ootan väga järgmist nädalat. Nendel kiiretel katsel võistlemine annab palju adrenaliini ja ma ei jõua ära oodata, millal saan neid sõita ja lõbutseda!" sõnas ta meeskonna pressiteate vahendusel. 

"Ma olen sõitnud seda rallit vaid kahel korral ega ole nii kogenud nagu mõned teised sõitjad, aga see on kindlasti üks minu MM-võistluste lemmiketappe. Katsed on nii kiired ja sujuvad, et Rootsis on alati lõbus sõita," teab ta. 

Tänaku arvates on Rootsis valdavad tingimused korralikud. "Peame tegema kiire ja puhta sõidu ning kõige tähtsam on seda nautida. Hetkel paistavad tingimused väga head ja loodan, et need ka jäävad sellisteks. Arvan, et edu võti peitub heas testimises ja hea ralli eel hea enesetunde saavutamises. Kui oleme lõdvestunud ja saame varakult heasse rütmi, siis võib sellest tulla meie jaoks hea etapp."

"Lumevallidest võib olla üsna palju abi - kuigi peab olema ettevaatlik, sest neile ei tohi liiga palju ka loota -  ja naastrehvid peavad hästi," tõdes Tänak. "Aga sõidujooned on väga kitsad ja see on kindlasti kõige raskem osa. Peab tagama sõidutrajektooril püsimise, sest kui sa leiad end värskes lumes, väljaspool jooni, siis on seal tõeliselt libe."