Eesti naiste jalgpallikoondis alustas aastat 2:0 võiduga Läti üle.
Jalgpall
7. veebruar 2015, 08:00

Naiste jalgpallikoondises valitseb varajasest suurem konkurents

Eesti naiste jalgpallikoondis alustas eile maavõistlusmängudega, alistades Lilleküla jalgpallihallis 2:0 Läti naiskonna. Paljude põhitegijate puudumisel sai peatreener Keith Boanas proovida rohkem uusi nimesid, debütandina jooksis platsile Tallinna FC Flora keskkaitsja Liis Lepik.

"Ütlesin tüdrukutele enne mängu, et sel aastal on neil suurem pinge ning neil tuleb end rohkem tõestada. Meil on väga palju talendikaid noori. Tahan näha, et kõik, kes tahavad koondisesse pääseda, võitleksid oma koha eest. Enam pole see nii lihtne – praegu puudusid Signy Aarna, Pille Raadik, Liis Emajõe ja Tiina Trutsi, kes oleksid kahtlusteta põhikoosseisus. Peame näitama, et ka nendeta saab mängida ning see õnnestus," sõnas Boanas.

Eestlannadest lõi ainsana värava 27. minutil nurgalöögijärgses olukorras Kairi Himanen, 50. minutil sai Läti omavärava kirja Eliza Spruntule. "2:0 on minu jaoks ajaloo halvimaid skoore, sest siis kiputakse lõdvaks laskma. Vastased said kaks võimalust, aga Getter Laar tegi kaks suurepärast tõrjet ja reageerisime seejärel lahtiste pallide peale hästi," selgitas Boanas, kelle otsusega jäi koondise esiväravavaht esimeseks poolajaks pingile, sest Prantsusmaa kõrgliigaklubi Metzi pallur ei saanud enne eilset koondisega liituda.

Laar hindas, et koondisekaaslased on oma mängu parandanud. "Rohkem söödetakse, üritatakse targemalt mängida, vanasti oli rohkem pika palli löömist. Eks see on ikka meie mängu jäänud, sest tugevate vastu muudmoodi ei saa, aga kvaliteet on tõusnud," sõnas ta.