Hans-Christian HausenbergFoto: Mati Hiis
Kergejõustik
7. veebruar 2015, 18:31

Hausenberg katkestas maailmarekordiürituse seljavigastuse tõttu (5)

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel mitmevõistlusel kuni 18aastaste maailmarekordikursil olnud Hans-Christian Hausenberg katkestas enne 1000 meetri jooksu. Põhjuseks seljavigastus.

"Tegin tõkkejooksus esimesel tõkkel seljale viga ning teivashüppes juhtus sama. Mõtlesin, et ei hakka end rohkem lõhkuma, üritan Eesti meistrivõistlustel korralikke punkte saada," rääkis Hausenberg, kes enne viimast ala oli maailmarekordigraafikust 16 punktiga taga.

16aastane tulevikulootus  jagas 60 meetri jooksus sakslase Kazmirekiga esikohta, läbides distantsi 7.01ga. Kaugust hüppas ta  7.37, kuulitõukes püstitas isikliku rekordi 12.11 ja kõrgushüppes jäi tal oma tippmargist 1.91 puudu ainult üks sentimeeter. Tõkkejooksus jäi tal isiklikust rekordist puudu kümnendik (8,52), teivashüppes ületas ta 4.70. Võistlusega jäi ta siiski rahule.

"60 meetrit ja kaugus olid enam-vähem, kuulis rõõmustas isiklik rekord, kõrgus oli okei. Teivas oli seljavalu kiuste normaalne. Kokkuvõttes päris normaalne võistlus!"

Hausenberg on nüüdseks kuni 18aastaste mitteametlikku maailmarekordit, mis püstitatud täiskasvanute vahenditega ning mis kuulub hiinlasele Wang Jiananile (5483 punkti), proovinud ületada kahel korral, viimati segas teda palavik. "Muidugi on kahju ja tuju halb, aga neid võistlusi tuleb veel," kinnitas ta proovimist.