TTÜ - Selver 3:2Foto: Mati Hiis
Võrkpall
7. veebruar 2015, 19:29

GALERII | Nõmme kindlus seisab! TTÜ alistas kaotusseisust Selveri

Võrkpalli Eesti-Läti ühisliigas peeti täna veebruari lõpus otsa saava põhiturniiri seisu arvestades ülioluline kohtumine kui TTÜ võitis liidrite kohtumises Selveri 3:2. STATISTIKA

TTÜ meeskond pidi võidu saavutamiseks kõvasti vaeva nägema, sest esimeses kahes geimis hammustas Selveri peatreener Rainer Vassiljevi nende mängujoonise katki: Daniel Macieli valvati võrgu ääres erilise hoolega ning Kirill Krasnevskit kiusati servidega. Leegionäride eksimused murdehetkedel andsid Selverile vastavalt 25:23 ja 25:15 geimivõidud.

Maciel võttis seejärel pingil kõige kõvemat häält tegeva mehe rolli peatreener Janis Sirelpuult üle ning nõudis: mina üritan anda endast parimat, aga ka kõik teised peavad enda koha välja mängima.

Julgustusest oli kasu. Kusti Nõlvak jagas sööte rohkem laiali, enesekindluse kaotanud vastased hakkasid ise rohkem eksima ja TTÜ kiskus mängu rakmed vägisi Selveri käest ära: 25:19 ja 25:18.

Ka viimane geim kulges suuresti ülikoolimeeskonna initsiatiivil, ent Selver lubati veel punkti kaugusele 13:12. Sellega aga külaliste vastpanu ka lõppes ja tudengid said natuida 15:12 ja kokku 3:2 võitu.

TTÜ paremus tähendab, et nende eduseis Selveri ees on liigatabelis neli punkti (47 ja 43), ent tudengitel on põhihooaja lõpuni kolm, konkurentidel neli mängu. Kes on kahe nädala pärast liigatabeli tipus saab õiguse korraldada ühisliiga finaalturniiri ja see võib osutuda tiitliomaniku selgitamisel väga määravaks – näiteks TTÜ sangarlik tagasitulek tähendab, et nad ei ole Nõmme mändide all sel hooajal veel kaotanud.

Homme kohtub TTÜ võõrsil Tartuga, Selver sõidab külla Pärnule.