Rapla sai Pärnus väärt võiduFoto: MATI HIIS
Korvpall
8. veebruar 2015, 10:09

KK Pärnu mängumootor tõrgub jätkuvalt (1)

Korvpalli Eesti meistriliigas toimus eile õhtul üks kohtumine, kui KK Pärnu võõrustas Rapla Tycot. Külalismeeskond võttis 76:68 võidu ning see tähendab seda, et pärnakad on nüüd kaotanud (koos Balti liiga play-offi avamänguga) kuus kohtumist jutti.

Esimene veerandaeg möödus tasavägiselt. Mõlemad pooled võitlesid visalt ning kumbki meeskond ei andnud teineteisele midagi kergelt. Veerandi viimastel minutitel veidi kindlam Pärnu, kes juhtis väiksele pausile minnes 5 punktiga 22:17. Teisel kümnendil kohad vahetusid. Pärnakate hoog rauges ning nende visked ei leidnud enam teed korvini. Rapla seevastu sai aina paremini oma kaitse tööle ja nad leidsid ka rünnakutel häid lahendusi, juhtides omakorda poolajapausile minnes 35:29.

Teisel poolajal vähendas Pärnu hetkeks küll vahe 3-punktiliseks, kuid Rapla võõrleegionäri Domagoj Bubalo järjestikustest korvidest taastas külalismeeskond oma edu. Kolmanda veerandi lõppedes leidsid raplakad endas uut hoogu, juhtides enne otsustavat kümmet minutit 58:44. Viimasel veerandajal hakkas Pärnu tasapisi oma kaotusseisu vähendama, tehes 13:0 vahespurdi, jõudes Raplast vaid punkti kaugusele. Lõpuminutitel oli aga taas kindlam Rapla, kes võitis mängu 76:68.

Rapla resultatiivsemad olid Rait-Riivo Laane 23, Domagoj Bubalo 21 ning Ernestas Ezerskis 10 punktiga. Pärnakate poolelt jõudsid kahekohalise arvu punktideni Sandis Silavs ja Silver Leppik, kes tõid vastavalt 20 ja 10 silma.

Rapla (14 võitu, 6 kaotust) on liigatabelis kolmandal kohal, KK Pärnu (9/13) on kuues.