Ragnar Klavan kolmapäevases mängus Dortmundi Borussiaga, mille FC Augsburg 1:0 võitis. Täna tehti Frankfurti Eintrachtiga 2:2 viik.Foto: Frank Augstein
Jalgpall
8. veebruar 2015, 21:30

INTERVJUU | Ragnar Klavan: viik on pettumus, aga 7 punkti 3 mängust on super (1)

FC Augsburgi keskkaitsja Ragnar Klavan tõdes pärast Frankfurti Eintrachtiga tehtud 2:2 viiki, et vaatamata 37. minutiks saavutatud 2:0 edule pole Augsburgil põhjust tulemusega nuriseda - teise poolaja põhjal oli viik õiglane tulemus.

Ragnar, kas olen õigel teel, kui ütlen, et sellise mängu järel valdavad sind ilmselt üpris vastakad emotsioonid?

Täpselt-täpselt. Kui vaadata mängu käiku, siis on tulemus pettumus, sest juhtisime kodus 2:0, aga pidime lõpuks viigipunktiga rahulduma. Samas kui enne viimase kaheksa päeva jooksul peetud kolme mängu oleks keegi pakkunud meile lepingut, millega meile antuks neist 7 punkti, siis oleksime kindlasti alla kirjutanud.

Mängu käik oli kahjuks natuke õnnetu. Alustasime väga hästi, juhtisime 2:0 ees ja omasime veel mitmeid võimalusi. Aga teise poolaja põhjal tuleb öelda, et viik oli õiglane tulemus.

Kas 2:0 edu muutis teid lohakaks või pani Frankfurt lihtsalt kõvasti juurde?

Otsustavaks sai pikkade pallide mängimine meie poolt. Me ei alustanud enam mängu maast ja hakkasime pikki mängima, sest, esiteks olime eduseisus ja teiseks pani Frankfurt kahe ründajaga tehtud hea survega minu ja meie teise keskkaitsja kinni. Maast mängida oli keeruline, pidime lööma pikalt ja tekkis lauatennisefekt, kus pall hüppas ühelt poolt teisele poole.

Su enda väravast rääkides, siis tüüpiline ründaja värav – olid õigel ajal õiges kohas?

Just. Õnneks Halil Altintop võttis palli varbaotsaga omaks ja see põrkas mulle. Tabasin hästi ja hooaja esimene värav kirjas.

Eelmisel hooajal lõid kaks väravat ja ütlesid, et Bundesligas oodatakse keskkaitsjalt hooaja jooksul umbes kolme väravat. Millise väravasihi oled endale tänavuseks hooajaks seadnud?

Perfektne plaan oleks lüüa kolm-neli väravat. Aga hetkel tuleb kõigepealt kaheni jõuda. Seega mu isiklik eesmärk on praegu lüüa hooaja teine värav.

Kuidas Augsburgi meeskond tänasest pettumusest üle saab?

Täna ja homme teeb natuke haiget, aga saame kindlasti üle. Kolmest mängust 7 punkti on supertulemus, mille pealt on hea edasi liikuda. Peame õppima sellest, mis teisel poolajal valesti tegime. Ei saa ainult pikka palli mängima, sest väljakul toimuv muutub liiga kaootiliseks ja võib juhtuda igasuguseid ebameeldivaid asju. Näiteks selliseid, nagu Frankfurti teine värav.

Kuivõrd reaktsiooniline treener Markus Weinzierl on? Kui palju pööratakse mängule järgneva nädala treeningutel konkreetset tähelepanu eelmise kohtumise vajakajäämistele?

Jah, kindlasti tegeleme asjadega, mis ei õnnestunud. Ainult pikkade pallidega tervet poolaega mängida ei saa. Vaja on parandada palli hoidmist, mis stabiliseerib mängu. Vajame palli üle rohkem kontrolli.

Kolmapäeval Dortmundi Borussia vastu mängisid tugeva viirusega. Kuidas nohuga olukord praegu?

Eile ja täna juba kõvasti parem. Täiesti ära pole läinud, aga kordades parem kui kolmapäeval ja neljapäeval.