Janis Sirelpuu. Foto: Mati Hiis
Võrkpall
9. veebruar 2015, 07:00

Janis Sirelpuu pinev nädal: esiklapse sünd ja 3:2 võidud Selveri ja Tartu üle

TTÜ võrkpallimeeskonna peatreener Janis Sirelpuu teadis juba mitu kuud, et mängud koduste suurrivaalide Selveri ja Tartuga muudavad eelmise nädala väga pinevaks.

Lõpuks osutus nädala tähtsaimaks hetkeks aga hoopis neljapäev, kui kaasa Laura tõi ilmale paari esiklapse, kes sai nimeks Jako.

"Ei olnud sünni osas väga närvis," jäi särav Sirelpuu isaks saamise osas kidakeelseks.

Võrkpallist räägib ta palju lahedamalt: "Oli teada, et omavahelised mängud panevad tabeliseisu paika." TTÜl on kaks mängu enne Eesti-Läti ühisliiga põhihooaja lõppu koos 49, mängu vähem pidanud Selveril 42 ning kahe mänguga maas Pärnul ja Tartul vastavalt 42 ja 41 punkti. Põhihooaja võitja kindlustab õiguse võõrustada nelja meeskonna finaalturniiri ja see on väga kõva valuuta: TTÜ pole kodusaalis tänavu veel kordagi kaotanud.

Üldse tunti liigas kaotusvalu viimati oktoobris ning järgmised 14 mängu on võidetud. Nädalavahetusel oli kaks allajäämist lähedal, kui Tallinna derbis lubati vastased 2:0 ette ning Emajõe ääres anti ise sama eduseis käest. Ent viiendas geimis olid mõlemal korral tudengid paremad. "Neli punkti Selveri ja Tartu vastu on väga hea tulemus," oli Sirelpuu rahul, ent põhiturniiri võitu ta vaatamata liidrikohale veel enda omaks ei pea. "Isegi viimasel nädalal on nii palju omavahelisi mänge, et vaatame siis," kardab treener viimast vastast Pärnut.

Siiski, kõik trumbid on TTÜ taskus. "Tuleb Ukule (Rummi, klubi mänedžer – toim) öelda, et peab saali finaali nädalavahetuseks kinni panema," naeris Sirelpuu. "Kokku oli väga hea nädal!"