ÕHUS: Kelly Sildaru hinnang Eesti meistri selgitavale hüppele: «Mõnus!» Foto: Teet Malsroos
Talisport
9. veebruar 2015, 07:00

Sildaru võistleb Eestis taas meestega (2)

20.-22. veebruarini peetakse Kiviõlis Eesti lahtisi meistrivõistlusi lumelaua ja freestyle-suusatamise pargisõidus ning Kelly Sildaru lööb kaasa nii naiste kui meeste konkurentsis.

"Mehed on ka vaikselt avaldanud soovi, et nad sooviksid naiste klassis võistelda, aga õnneks, kuna tegu on meie korraldatava võistlusega, teeme ka reeglid meie," naeris Janek Maar Kiviõli seikluskeskusest, et publikule on kindlasti lõbusam, kui Sildaru saab ka meestega medalitele mõõtu võtta.

Kuidas see täpselt välja näeb, on veel selgumisel, sest algse plaani järgi peetakse meeste- ja naistevõistlused läbisegi ehk samal ajal kui teised võistlejad tulevad mäest alla kolm korda, peaks Sildaru tegema kuus sõitu – üks sõit ei saa tuua punkte mõlemasse kategooriasse.

Mäe otsas saab sportlane valida, kas tuleb alla mööda raskemat või kergemat rada. Esimene variant on meeste ja paremate naiste päralt. Maar kirjeldab, mis suusatajaid ning lumelaualembi ees ootab: "Pro-line’i üles tuleb suur rail (käsipuu, mille peal libisedes saab trikke teha – toim), päris stardi juurde veel üks väiksem ja siis läheb juba suurteks hüpeteks."

Sildaru proovis laupäeval valmimisjärgus raja ka üle ja jäi rahule: "Tuleb väga põnev võistlus. Esimene hüpe pole veel küll valmis, aga teine on väga mõnus. Mulle meeldib, kui hüpped ei ole väga suured, vaid pigem viskab mõnusalt üle nuki – see on hästi äge tunne!"